Tässä männäpäivänä huomasin Kojelaudalta blogin, jossa esiteltiin kissoille tehtyjä villapaitoja - taisi olla aika uusi. Linkki vei Kattipuotiin, jossa myydään erilaisia kissoille ja kissaihmisille tarkoitettuja tavaroita. Myönnän, oli uusi tuttavuus! Neuleita myydään ilmeisesti myös näyttelyissä - onkohan joku ostanut?

Mutta ne tuubivillapaidat... Tytär valitsi langat (vaaleansininen Pop ja ruskea Mambo), ja puikot vauhtiin! Helppohan sitä oli tehdä. Tarkoitus oli alunperin tehdä koekappale Leolle, mutta mittasuhteet olivat vähän hakusessa. Paksusta langasta valmista tuli kuitenkin nopeasti.

Loin kahdeksan silmukkaa per puikko ja sitten suljettuna jatko. Tassujen kohdalla päätin 5 silmukkaa ja loin tilalle 9, joten neule leveni. En tiedä, miten ne pitäisi tehdä, koska yhdessäkään kuvassa ei näkynyt tuubin toinen puoli. Piti soveltaa. Pitäisikö jaloille olla isompi aukko, josta molemmat jalat tulisivat ulos? Pysyykö se sitten ollenkaan päällä? No, koekappale. Isommalle kissalle etutassujen reikä täytyy miettiä tarkemmin.

Aluksi Jaakko oli tätä mieltä ja kellahteli kumoon:

Totuttelua! Aika nopeasti se ei enää välittänyt tuubista ollenkaan vaan jatkoi leikkejään huovutetun pallon kanssa.

Poolokaulus voisi olla parempi.

No, ei tuolla leikki kovin hyvin suju, mutta matkustettaessa voi olla rimppakintulle hyväkin. Leolla oli ihmettelemistä.. Ehkä seuraavaksi Leo saa uuden reipashenkisen villapaidan! Leolle norjalaismallinen ja värikäs, punaista paljon! Stepistä tai vastaavasta voisi kutoa kesäversion;) 

Kevät tekee tulojaan, joten jätämme neuleen odottamaan uutta kylmää talvea. Jos se nyt sitten enää edes sopii silloin.

Mutta aika hyvä idea siellä Kattipuodissa, vai mitä?