Monenlaista on jo tullut tehtyä, mutta täytyypä myöntää, että joukkoon mahtuu aika paljon varsin epäonnistuneita tekeleitä. Tai eivät ne kaikki varsinaisesti ole epäonnistuneet, mutta syystä tai toisesta ne ovat jääneet käyttämättä. Kaappiin. Hengariin. Hyllylle pinoon. Minulla pinossa on mm.

tämä punainen virkattu takki. Väri on minusta mukava, mutta kaula-aukko... ja sitten lanka on aika jäykkää eikä se laskeudu nätisti.  Hommaa siinä oli aika paljon ja se jäi muistaakseni pariksi vuodeksi keskenkin. Ei ehkä olisi pitänyt tehdä valmiiksi ollenkaan.

Sitten on tämä Novitasta tuttu kesämalli, joka ei sopinut minulle alkuunkaan! En tiedä, kenelle se sopii, ehkä 10 kiloa laihemmalle. Minä näytän siinä hmm... punertavalta makkaralta. Lehdessä se näytti niin hyvältä! Systeri on pienempi, kelpaisikohan hänelle? Olen varma, että kyse ei ole silti pelkästään koosta.

Ja sitten tämä outous, jota rakastin tehdessäni sitä, mutta josta on sittemmin otettu reilusti saumurilla liikoja pois. Malli on lyhyt ja hihat pitkät ja vähän puhvimaiset - ja sekin näytti hyvältä lehdessä, olisiko ollut jokin 80-luvun Käsityö-lehti. Mutta ei sitä osaa pitää! Sen helma ylettyy noin napaan. No, jos joskus olisi rannalla illalla ja jos olisi alla sellainen pitkä pellavamekko, niin... Pidän siitä yhä, mutta en osaa käyttää. Napit pitää ainakin vaihtaa.

Ja entäs tämä! Virosta sai todella halpaa mohairia ja siitä piti sitten heti aloittaa kietaisuneuletakki. Malli on taas Novitan, ei edes kovin vanha. Kuvio on tuollaista fifiä tai salmiakkia, mutta hirvitys siitä tuli! Hihat ovat liian pitkät (tykkään kyllä kääriä hihoja;) ja olkapäillä on toppauksen näköiset  rypytykset. Valmistumisen jälkeen vedin kerran päälle ja totesin, että ei. Ei se tuossa kuvassa ihan niin kamalalta näytä, mutta kenellehän minä sen tein?

Yksi vielä. Tämä oli periaatteessa jees, mutta väri ei ollutkaan minun värini. Luulin, että pitäisin siitä (pidän violetistä), mutta ehkä on myönnettävä, että pidän eniten ihan reiluista väreistä, en liukuvärjätyistä tai kirjavista. Neulos on pientä pitsiä, helppoa kikkailua langankierron kanssa. Vyö jäi kuvasta - ja malli löytyy Novitasta, taisi olla valkoinen vain. Tämän voisi värjätä...

Onnistuneimmat? Ponchoja (Modan hyrräponchosta tuli tosi hyvä!), vihreä puuvillapusero (Modasta sekin),  lila pitsipaita. Hatut, pipot, sukat... Huivit! Uusimman Käsityö-lehden tunika näytti hyvältä kirjavana ja yksivärisenä. Kun tuo Solhaimi on valmis, pitäisikö?...vai ajatella jo kesää?