Näin kylmänä päivänä ei voinut juuri muuta kuin yrittää raahata pikkulikka ostoksille: kummallisesti kasvavat nuo pikkulikat, juuri mikään viime kesän vaate ei sovi, kengistä puhumattakaan.

Ennen räntäsadetta (meille on luvattu..) on hyvä varustautua kunnolla kesään. Siis sandaalit, jokin mekko tms. olisi kai hyvä olla, housut, joissa ei olisi polvet auki...

Mitä? Että pinkkiä? Viimeiset seitsemän vuotta ainakin pinkki ja vaaleanpunainen ovat olleet niitä värejä, joita ei voi käyttää. Ei millään! Jokin hurahdus (varmaankin molemmilla, vrt. lankaostokset) on tapahtunut, kun pinkki onkin hieno väri.

Löysimme jopa pinkit sandaalit (jostain syystä vain pinkit olivat 50 %:n alennuksessa;) Ja kasassa on hame! Rasti seinään!

1244130328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Äiti mustissaan on ihmeissään. Vaikka kyllä äitikin väreistä tykkää, kun vain osaisi niitä käyttää. Pinkkiä ei osaa ollenkaan.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Täpläveikot kävivät taas vierailemassa Pöpön luona, kun tuo matkakin lähenee. Olimme aika yllättyneitä, kun Jaakko rupesi isottelemaan. Leo ottaa aika lunkisti ja kampaa lähinnä kohteliaisuudesta, mutta JaakkoVaakko! Pojusta on tulossa iso! Enpä ole ennen kuullut Jaakon murisevan ja esittelevän pesukarhuhäntäänsä (raitahäntä pörrönä ja säkä pystyssä Jaakko näytti aika hurjalta).

Kissanomistajat tietävät: ylösalas urinaa ja sivuttaista kävelyä, pään keikistelyä. Ilmeisesti hormonit alkavat vähitellen hyrrätä - ja Jaakko myös hyökkäsi heti, kun Pöpö lähti liikkeelle. Leo katseli touhua kauhuissaan, ei ymmärtänyt yhtään. Jaakko kyllä lopetti, kun sitä kielsi, mutta aikamoista stressiä kissoille.

Tästä viisastuneena otimme kotiin Pöpön kissanpedin, johon pojut heti tykästyivät. En tiedä, auttaako yhtään tosin.

1244130379_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yritetään vielä ensi viikolla, mutta voi olla, että pojut saavatkin jäädä kotihoitoon. Pitää rekrytoida hoitajia. Ehkä yritetään uudestaan sitten, kun Jake on jo leikattu. Vai?

Tämä rauhallinen kissa tässä alapuolella puraisi tänään pikkulikkaa ja lujaa.

1244130613_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sattui vahinko. Oli uusi fleksi ja neiti yritti yksin laittaa Leoa valjaisiin. Homma ei onnistunut ja yksi remmi meni liian tiukalle ja Leo karkasi käsistä.

Taas: kissanomistajat tietävät, miten kissa voi joutua paniikkiin, kun jokin on siinä kiinni. Fleksi kolisi perässä ja remmi puristi, ja neiti juoksi perään. Paniikki! Tulos: kaksi syvää reikää sormessa ja viiltohaava peukalossa. Onneksi jäykkäkouristusrokote on voimassa ja haavat saatiin puhdistettua. Kissan puremat vaan tahtovat helposti tulehtua siitä huolimatta. Jaakko oli karvat pörrössä puoli tuntia tapahtuman jälkeen. Leo oli syvästi helpottunut, kun se saatiin vapautettua valjaista ja fleksistä.

Kumpikaan kolleista ei pure ollenkaan normaalisti, ei missään hoitotoimenpiteessä, ei leikeissäkään. Joskus vain sattuu vahinkoja.

Pikkulikka kantaa huolta lähinnä siitä, saako se Leon luottamuksen takaisin.

Pelottaa. Tuolla tapahtuu jotain.

1244130396_img-d41d8cd98f00b204e9800998e