Noro-pusero on vihdoinkin saatu pois alta, ja aloitin kuin aloitinkin punaisesta/syklaamista Blend Bamboo -langasta uuden neuleen.

Mallin löysin Ravelrystä, ja se on nimeltään February Lady Sweater. Muutkin neuleharrastajat /bloggaajat ovat mallia tehneet,  esim. Viittä vaille valmis (löysin juuri nyt, hieno on tullut!)

Aloitetaan ylhäältä, ei vaikea pitsi, monikäyttöinen malli. Ja Bamboo-lanka on minulle noviisille uusi tuttavuus, mutta Ah! ihanan pehmeä, laskeutuu varmasti hyvin. Aluksi oli vaikeuksia neuloa löysäkierteistä lankaa, mutta kyllä se siitä lähti.

Lanka ei sopinut ihan ohjeisiin, mutta teen vähän isompaa mallia ja mittailen välillä. Lisäkierroksia luvassa.

Ihan ei kuva tee sävylle oikeutta. Nuo hapsut? Hmm.. en osaa käyttää silmukkamerkkejäNolostunut Leikkaan jostain räikeästä langasta langanpätkiä ja  käytän niitä. Tällaista se on, kun yksin neuloo. Viitsisiköhän joku vinkata, millaisia silmukkamerkkejä voisi tehdä?

Pieni arkku on pelastettu roskalavalta ja sisältää puikkoja yms. neuletarvikkeita. Ja roskalavan aarre on nykyään olohuoneessa. Olen heikkona kaikennäköisiin rasioihin ja arkkuihin.

1247744792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Chilit ovat lähteneet vähän liiankin hyvin kasvuun. Enpä ihan arvannut, mitä istutin toukokuussa.

1247744821_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Edessä oleva vihreä Habanero ei kuki, mutta ruskean ruukun Lombardo ja Jalapeno kukkivat. Olen avustanut niitä pienellä pensselillä, ja Lompardo näyttää tekevän pieniä ja vihreitä suippopaprikoita.

Hui!

Netistä löytyy muutamia chiliyhdistyksiä, joista kyllä saa neuvoja, mutta..? Eräs tuttava varoitteli koskettelemasta liikaa lehtiä. Ja sadonkorjuu on sitten jo toinen juttu. En edes tiedä, ovatko markettichilini miten syötäviä. Ilmeisesti istutin ne kuitenkin aivan liian myöhään. Kissat eivät niihin koske, vaikka Jaakkoa kiinnostaa kovasti pensseli, jolla tupsuttelen kukkia.

 

****************************************************************

Kertoivat mulle, että miehet saavat jäädä kotiin, kun naisväki lentää Ryanairilla jonnekin tapaamaan vanhoja tuttavia. Saksaan. Kissoja ja muita miehiä ei kuulemma oteta mukaan. Miksihän? Onkohan se toi Jackon yskä? Vaikka se on kyllä jo parempi.

Ja sielläkin on kissoja kolme. Ja lankakauppoja, jos nyt löytävät niitä sieltäkään. Ja iso Roland.

Oikeestaan mä en lähde tästä sohvalta mielellään minnekään muualle kuin ulos pihalle.

1247744805_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muistaakohan ne tuoda tuliaisia?