Eräs nuori neiti toivoi synttärilahjaksi koreja kylppäriin, ihan sellaisia tavallisia virkattuja. Olin juuri kevättalvella tehnyt muutamia meille. Toki lupasin, mutta unohdin! Viikolla tuli kiire hakea lisää matonkuteita.

Tällä kertaa en löytänyt ihan toivomaani, mutta aika hyvää trikookudetta silti. Ja vähän turkoosia, joka minun mielestäni oli löytö.

1248953305_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos vähän opettelisi, niin voisi kirjovirkata koreja. Siksakkia. Nämä ovat ehkä aavistuksen liian pieniä, jotta niiden reunan voisi kääntää päälle. Tai voi toki, mutta koreista tulee silloin aika pieniä. Näitä tekee nopeasti, mutta paksuja suikaleita on aika raskasta virkata.

Jaakkoa kiinnosti rapiseva pussi, ja se kävi tutkimassa, mitä siellä on. Melkein lankakeriä (joita se ei saa ottaa)! Homma näytti sen verran hauskalta, että kaivoin kameran esille.

Hyvin ja hauskasti pyörii, kiva kuljettaa suussa, vaikka kerä vähän iso olikin. Eikä, toivon mukaan, kissa ole niin pönttö, että alkaa syödä kudetta. Näinhän lankakerän kanssa voi käydä ja taatusti ainakin meillä tapahtuu. Leikkikaluvinkki palloista pitäville kissoille!

Jaakko auttaa -video

*************************************************************

 

Mutta nyt meillä on hiljaista. Leo sai aamulla vuosittaisen piikkinsä ja Jaakko, niin, menetti kulkusensa. Kollipojat makaavat auringossa, Jaakko puolihorteessa ja Leo vieressä hoitamassa. Surkeaa katseltavaa... Toinen yritti hoiperrella jonnekin, tuskin edes itse tiesi, minne matka oli. Vaikka on kuinka huono olo, täytyy olla siellä, missä muutkin ovat. Kannoin sen sylissä keskelle olohuoneen lattiaa.

Ell katsoi  myös Jaakon kurkun, ja mitään tulehdusta ei ole. Jaakkohan yskii välillä. Sain itse kuikata kurkkuun ja minulle esiteltiin kissan kurkku ja sen rakenne, läpät, kitarisat, nielurisat ja sensellaiset. Puhtaalta ja valkoiselta näytti. Toivotaan, että yskiminen on jokin väliaikainen juttu - tai sitten kyse voi olla kurkun rakenteesta (ei kyllä näyttänyt mitenkään ahtaalta).

Jaakolle pussataan iso pusu korvien väliin ja toivotaan pikaista paranemista. Onneksi Leo on vieressä hoitamassa ja lievittämässä (henkistä) tuskaa.