Kovasti on jo työelämä imaissut mukaansa. Työ alkaa jo haitata harrastuksia... Nyt kun vauhdissa ollaan, tätä sitten jatkuukin mukavasti aina seuraavaan lomaan. Elää lomaa varten? Ei kai ainakaan. Toivottavasti ei. Mutta nyt ovat jo iltamenotkin alkaneet. Hohhoijaa.

Kolleilla onkin sitten mukavasti aikaa päiväuniin ja leppoisiin arkipäiviin. Mikäs siinä silloin on herätä puoli kuudelta ja tulla repimään hiuksia, joutaahan tuota nousta. Ja joudanhan minäkin, soi se kello kuitenkin joka aamu. Mutta omistaapa kollien unenlahjat ja pystyä köllimään matolla, sohvalla, vaikka lattialla, jos niikseen tulee. Haukotella välillä ja painaa pää takaisin tyynylle. Herätä joskus. Tai paremminkin Herätä syömään.

Kuva on linkki Vimeoon. Alussa pojat nukkuvat, niin kuin tavallisesti, vierekkäin pehmusteen päällä takan edessä. Lopussa Kapsu nukkuu sohvan kolossa pienenä ja ryppyisenä. Kapsun ikä alkaa jo näkyä naamasta. Hassua, eivät Momo ja Mäksy noin vanhalta näyttäneet.

Linkki videoon

Päivät ovat olleen lämpimiäkin, puolukoita on poimittu ja pihalla ihasteltu isoja perhosia. Jostain syystä  asterit keräävät perhosia. Muutamia ohdakeperhosia on vielä lentelemässä, mutta uutena ovat tulleet amiraalit. Ne ovat kauniita ja isoja lepattajia. Enpä muista aiemmin nähneeni. Sateella ne pujahtavat peltikaton reunasta suojaan.

1253017642_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1253017622_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

*********************************************************

Viikonloppuna sain yhdet sukat taas valmiiksi - nämäkin siis Kainuun kissojen hyväksi. Mallina oli sekoitus circle sock -kuviota ja Novitan mallia. Novitan mallissa kennoja, ympyröitä, oli tehty koko sukan verran jalkapohjia myöten, mutta kokeiltuani kennoja jalan alle jätin ne pois. Minusta ne tuntuivat vähän turhan paksuilta ja hankalilta. Riippuu tietenkin langasta. Näissä käytin 7 Veikkaa ja koko taitaa olla jotain 38.

Vihdoinkin sain tehtyä vähän pienemmät sukat. On se kummaa, kun itselle tekee koko ajan sukkia! En varmaan koskaan pääse kokoon 37 (ei niin pieniä jalkoja olekaan;)

Kantapäähän opettelin ns. ranskalaisen kantapään ja kärkikavennukset on tehty Novitan mallin mukaisesti tylsästi kaks yhteen puikon lopussa -tyylillä, mikä ei mielestäni ole tässä mallissa ihan passeli.

1253016859_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen verran olen kuitenkin innostunut sukista, että päätin tilata Sock Innovation -kirjan. Moni malli tuntuu olevan ko. kirjasta, ja varsinkin se yksi ihana malli, just se, jossa kuvio kiertää vinosti jalkapöytää. Ihanat! Nyt pitäisi nopsasti löytää linkki... ei löydä! Onkohan kirja niin hyvä? Kirjakaupassa sitä ei ollut, joten tilaukseen siis meni.

Suunnitelmissa pyörylähuivi loppuun, palmikkosukat harmaasta, Lidlin sukkalangasta jotain ja Baktus, no, pitää varmasti kokeilla sekin. Kun löytyy se oikea lanka.

Sitten on vielä 9 kerää Sirdar Balmoralia. Ajattelin tehdä toisen Lady Februaryn, mutta...olisko jollain jotain hyvää vaihtoehtoa? Lady on kyllä ollut tosi hyvä malli, t-paita tai jotain alle ja eiku menoksi. Toisaalta on mukava tehdä ihan erilaisia juttuja:)