Tilaamani lady-langat eivät ole vieläkään saapuneet, joten olipa aikaa tehdä muutakin.

Jotenkin olen kovin ihastunut yhä Lankakomeron Calystegia-kauluriin. Olen tehnyt jo yhden, mutta alkuviikolla innostuin taas ja tein kaksi. Kauluri oli tarkoitus lahjoittaa ystävälle, mutta säikähdin Stonen kutiavuutta ja kokeilin toista lankaa.

Ensimmäisen tein Novitan Stone Luxus 100 %:sesta villalangasta, mutta keskellä pakkaskelejä alkoi tuntua, ettei sitä voi mitenkään pitää lähellä kaulaa. Se kutittaa ihan sietämättömästi! Karheus tuntui jo neuloessa. Pakkaskelien mentyä pitää toki ottaa vähän takaisin, mutta kovin pehmeä lanka se ei ole. Kuivuvatko kädet villasta lisää?

Toisen tein sitten Debbie Bliss baby cashmerino-langasta, jota löysin paikallisesta lankakaupasta. Uusi tuttavuus minulle (55 % merinovillaa, 33 % mikrokuitua ja 12 % kasmiria). Käsialasta tuli vähän löysähkö, mutta lankaa oli kyllä nautinto neuloa. Tykkäsin. Ja tää lanka on pehmeetä...

Alempaan paksummalla langalla tehtyyn kauluriin loin 84 silmukkaa ja ylempään 105. Stonesta tehdystä tuli paksu ja villava, sopii hyvin pakkasiin kyllä sekin. Ylempi lähtee lahjaksi ja alempi jää ihan itselleni.

Jotenkin on tuo valkoinen väri jäänyt minulle päälle. Päivi oli tehnyt värikkäitäkin, ja nekin näyttävät hyvältä.

Lankakauppaan ei kannata lähteä - mukaan tarttuu aina jotain ylimääräistäkin. Tällä kertaa silkkialpakka huusi alekorista perääni (sellainen liivi.. tai tunika...) ja pellavalangalle (sekin alekorissa - kun halvalla saa, niin...) on jo suunnitelma, joka tosin voi olla ihan käyttökelvoton.

********************************************************************************************

Ja hiihtokausi on jo avattu! Nyt odotellaan vain kevätaurinkoa ja kevätkelejä, keväthankia. Kissatkin odottavat... haikeina tuijottavat pallerot ikkunasta ulos;)