..lapanen. Ampiine innosti, ja piti kokeilla, syntyisikö mitään. Ensin ei jaksanut, kehannut, viitsinyt, mutta sitten alkoi ideoita vilistellä. Ideat eivät olleet tietenkään käyttökelpoisia, huoh. Ostin sitä pellavalankaakin. Ei toiminut.

Omassa lankakopassa oli mustia SandnesGarnin Ianett-keriä, 100 %:sta merinovillaa. Fiksu mies oli kerran ostanut lahjaksi!  Posti toi yllättäen helmiä, ihania säihkyviä timangeja - helmiä, jotka hohtavat sisällään olevan hopeamaalin vuoksi. 

Ja inspiratsioonia toivat eteisen lapaskorin rinsessa-kämmekkäät

Jos vähän sellaiset fiinimmät lapaset...? Ihana suloiset vai mustat ja syntiset?

Ne ovat pitkät, lähes kyynärvarteen ulottuvat. Valepalmikkoa, ensin joustinta (takareunasta oikea silmukka), timangeja kämmenselkään, intialainen peukalo. Istuvat kuin hanska!

Toiseen lapaseen virkkasin varteen kokeeksi jostain Novitan huiskulalangasta reunuksen. Teenkö toiseenkin?

Ranteessa on taas pätkä joustinta. Timangit eivät loista kuvassa - värikin näyttää luonnonvalossa kuvatussa lähes harmaalta.

Äidin vähän paremmat juhlalapaset. Sopivat hyvin pikkumustaan. Valkoiset voi tehdä sitten kesää varten.

 

Lankaa meni vajaa 70 grammaa, puikot 2½.  Varressa on 60 silmukkaa ja ennen rannetta kavennusten jälkeen 50 silmukkaa. Näitä oli todella hauska neuloa, vähän glamouria tammikuun kylmyyteen. Mutta oikeasti: voi niitä pitää. Käärii vain  varren kaksinkerroin. Merinovillasta tuli huippupehmeät  ja lämpimät lapaset!