Edellisessä bloggauksessani taustalla näkyi kanavatyö, jonka oli tehnyt sisareni. Saila  halusi nähdä teoksen kokonaan, ja muistin, että minullahan on toinenkin sisareni valmistama ompelutyö.  Sisareni on cp-vammainen ja nauttii käsitöistä - hän tekee PALJON käsitöitä. Ompeluhommat ovat helpoimpia, koska työn voi kiinnittää hakaneulalla esim. suureen tyynyyn. Koukkuaminenkin onnistuu.

Tässä työssä ovat siis entiset kollimme sininaamiosimsku Mäkä, ruskeanaamiosimsku Momo ja tietenkin Kaputsiino. Koko jengi. Kuva vähän heijastaa, koska työn päällä on jokin lasi.

Samoin tein löysin toisen työn, joka on odottanut kehystystä aivan liian kauan. Tässä mallina on ollut muutamia kissafiguureja.

Onko tuttua? Keräsin joskus aikoinani itseäni miellyttäviä kissajuttuja, tässä niistä osa. Nykyään varasto on vähän piilossa, keräävät ruojat pölyä rutkasti. Hauskoja ne kyllä ovat! Kerran tunsin miehen, joka keräili elefantteja, pieniä ja isoja. Niitä olikin sitten joka paikassa, pieniä ja isoja norsuja, norsutauluja jne. Niin fanaattinen en ole. 

Onkohan lukijoissa keräilijöitä? Näistä suurin osa on puuta, takana on huovutettu rautalankakissa, edessä yksi lasikissa ja marmorikissa oikealla. Pitäisiköhän etsiä kokoelma taas kokoon...

*******************************************************************************************************************

Kirjastossa hihasta nykäisi pari uutta kirjaa. Etsiskelen puolitosissani ohjetta valkoiseen isoon villatakkiin (Ravelrysta en ole vielä etsinyt), ja löysin nämä uudet kirjat. Molemmat ovat vuodelta 2009. Suosittelen! Brittein saarten neulemallit sykähdyttävät.

Kuvan naisella on päällään Elämänpuu-villatakki, jonka voisi toteuttaa pitempänä. Vaikka toinen kirja sisälsikin miesten neuleita, mikäänhän ei estä tekemästä vaikka tätä..

Aika muhkea! Kiva kaulus... nyt täytyy miettiä. On siinä mielessä onnellinen hetki, että yksikään neule ei ole puikoilla eikä oikein ole idistä, mihin suuntaan seuraavaksi. Voi katsoa, miettiä, suunnitella, hypistellä lankoja ja selailla kirjoja, nettiä. Suunnittelukin on antoisaa! Yleensä vain mahtavia neuleita löytyy ihan liikaa.

Ja tähän lähdin mukaan, ensimmäistä kertaa! Hauskaa, hauskaa! Kysehän on salaisesta neuleystävästä..