Yllättäen pakkaspäivien mukana on saapunut myös aurinko. Pakkasiahan on riittänyt, mutta aurinkoa ei juuri näillä korkeuksilla ole näkynyt. Vai johtuuko se siitä, että päivät ja päivän tunnit menevät töissä? Ei juuri aurinko pilkahtele.

Mutta jotain kuitenkin tapahtuu. Kuistilla itkevä orkidea oli yllättäen tehnyt taas kukkavanan. Parka. Koko talven se on kyyhöttänyt 15 asteen lämmössä tai kylmyydessä kuistilla ja odottanut kevättä. Minut se pääsi yllättämään toistamiseen. Tämä taitaa nyt olla tälle kukalle kolmas kukkimiskerta. Ja ainakin kaksi kertaa olen ollut valmis heittämään sen roskiin.

Ei pitäis olla niin hätänen.

Mutta tänään paistoi aurinko! Leo löysi heti parhaan kohdan. Leo Lellukka. Missä aurinko, siellä Leo.

Jaakkokin tykkää auringosta. Enemmän se tykkää vielä lämmöstä.

Toivottavasti ne ottavat uuden auringon hyvin vastaan. Leo on isosta koostaan huolimatta aika lempeä ja mammamainen, Jaakko voi olla vähän mustis, mutta sulanee leikkimään. Kapesta ei ole huolta: se käy haistelemassa ja palaa nukkumaan. Kape ei enää kiusaa ketään.

Vähän jännittää jo.

Aurinko? No Haru (japan. aurinko) tietenkin! Yrttitarhan Haru Yuki, kermasimsku!

Tässä komea nuorimies poseeraa yhdessä sisarensa Hanamin kanssa. Huomaattehan suloisen maitomasun? Ikää taitaa tässä kuvassa olla noin 6 viikkoa.

Liitteksi pieni videopätkä, joka on -tiedän- vähän suttuinen. Juuri noin pieni Haru ottaa kontaktia! Haru on videossa tyttäreni sylissä.

 

Yrttitarhan pentuja from Pirjo on Vimeo.