Villatakki siis. Lampaanvillalangasta, jonka ostin Vuokatista Sukka Summitista 200 g/ 5 euroa. Malli löytyi ihan läheltä, eli Modasta 5/2009. Siinä malli on numero 1, ruskea, niukka ja hupullinen. Tästä tulee pitkähkö, mutta hupusta en ole vielä varma. Ei se ihan niin muhkea ole, mitä kuvittelin. Vähän karvasteleva, mutta olkoon.

Kiemurtelevaa kaapelia en ole ennen tehnyt, mutta eipäs tuo ollut vaikea ollenkaan. Lankanypyt sen sijaan aiheuttivat vähän pään vaivaa. Keskellä on helmineuletta, reunassa tiukat palmikot. Mallia muutin sen verran, että jätin turhat laskemiset ja annoin ison palmikon ja kaapelin ja nypyn kohdata samalla rivillä.

Kissoille tulisi ihana alusta tuosta langasta. Jaakko tunkee iltaisin syliin, kun neulon tätä. Lopusta voisi huovuttaa jotain?

Ihmeen riittävää tuo lanka on. Taisin vähän liioitella ja ostin 7 vyyhtiä (), ettei vain loppuisi kesken. Ei taida loppua. Toisaalta tykkään paljon luonnonvalkoisesta villalangasta ja sitähän voi käyttää vaikka mihin; sisko suunnitteli värjäävänsä omaa satsiansa kesällä luonnonväreillä. Jos siihen samaan rupeaisi kimppaan? En ole koskaan värjännyt lankoja luonnonväreillä. Ja lanka huovuttaa tietty helposti, joten lapasia, pipoja, kissanpetejä...

Selkäkappaleessa mennään! Ensimmäinen pallokerä (iso...) on vähän yli puolessa välissä. Nyt on kyllä jo kiusaus aloittaa jotain pienempääkin - tässähän menee iäisyys!

Kato Jaska, noi on niitä silmukkamerkkejä. Ei tarte Pirjon laskea enää...

******************************************************************************************************************

Jatketaan kissojen parissa. Ensin käytiin läpi massut (Jaakon massukuva on vielä kuvaamatta - se kun ei tykkää), nyt on sitten tassut. Frieden valtakunnassa esiteltiin erinäisiä kauniita tassuja ja pohdittiin niiden kauneusarvoja.

Tässä tassupari viime kesältä. Kuvattu sohvalla, aurinko paistoi ja täpliksillä oli kuuma...

Tarkistin: eivät ole Jaakon tassut enää noin valkeat!

Leon tassu: vähän kuiva näyttää olevan. Sisäkissoja ovat. Eikö tulekin kiusaus työntää sormi tuohon anturan ja varpaiden väliin?

Tassu työssään (tätä hommaa ei ikinä väsy katsomaan).

Kunhan aurinko taas paistaa, yritetään saada kuva harovarpaista:)