Eilen iltapäivällä saapui luoksemme uusi aurinko eli Yrttitarhan Haru Yuki, punanaamio siamilainen.  Kiitos Saila ihanasta pojusta! Haru on jo päivässä valloittanut meidät reippaudellaan ja rohkeudellaan!

Olemme ihan hämmentyneitä, iloisia ja  - väsyneitä. Jotkut ovat väsyneempiä kuin toiset... viittaan eräisiin täplällisiin olentoihin. Nyt meillä on tosiaankin sitten täpläveikot ja punikit:) Yö meni kuitenkin hyvin: täplikset nukkuivat puoliyötä sängyssä ja toisen puolen yötä sitten taas Haru nukkui sängyssä. Samaan sänkyyn ei vielä uskaltauduttu.

Pojat ottivat uuden tulokkaan vastaan hämmentyneinä. Oli murinaa, oli suhinaa, oli vähän tassuakin - Harulla on kyllä sellainen itsetunto, että pojilla oli vaikeuksia. Ensimmäiseksi se piipersi häntä pystyssä tutkimaan uutta taloa, ohitti murisevat ja suhisevat pojat suvereenisti. Leo suunnisti saman tien sohvan alle ja Jaakko juoksi yläkertaan.

Minuako ne pelkäävät? Tällainen isokorvainen aurinkokuono.

Jaakko! Se löysi meidän lempparipaikan ja valloitti senkin! Ja se vielä murisee!

Iltapäivänokoset Haru päätti ottaa Kapen kainalossa. Kape oli ainoa, jonka mielessä oli vain uuden tulokkaan täydellinen tutkiminen. Harua se välillä vähän hermostutti, mutta Kape kelpasi kuitenkin kaveriksi.

Leo! Se on jo sängyssä! Ja nukkuu Kapen vieressä! Aikooko se jäädä, häh?

Kunnon kuvia emme ole vielä saaneet. Nyt ymmärrän oikein hyvin niitä kasvattajia, joilla on ongelmia näiden turbomoottoreiden kanssa. Haru joko nukkuu (silloin ei mikään haittaa) tai sitten se loikkii alakerran poikki sellaista vauhtia, että kameran voi unohtaa.

Toivomme kuitenkin, että pian saamme kissat kerällä -kuvia. Leo on jo antamassa periksi eli Haru pääsee lähelle ja saa leikkiä huopapalloillakin. Enää ei murista ja nenät ovat jo olleet useasti vastakkain. Jaakkoa kiinnostaa kovasti, mutta Harun hypyt pään päälle ovat vähän säikyttäneet sitä. Silti on nähtävissä, että kohta meillä on itis- ja simskuravit päällä. Tällä hetkellä Haru riehuu ja rivi katsojia seuraa silmä kovana. Ja Haruhan ei välitä yhtään mitään.

Kyllä se tästä. Mutta tällaista rohkeaa menijää en ole ennen tavannut. Ei taida Leo saada uutta pentua Harusta. Voip olla, että Harusta tulee isona aurinkokuningas!

***************************************************************************************************************

Tällainen baskeri syntyi odottamisen tuskassa. Lankana on Gjestalin Tinde ja menekki oli vajaa 100 grammaa. Baskeri on virkattu ja  idea ja potku on Viiniä ja villasukkia -blogista, jossa Mielikki on tehnyt samasta langasta samantyyppisen baskerin.Ohjetta ei ollut, ja aika pian huomasinkin, että malli oli meritähti. Levennysten ja kavennusten väliin tein pari senttiä ilman lisäyksiä, muuten baskeria on vain kokeiltu ja soviteltu.

Niin, tytär ilmoitti baskerin nähtyään, että ei aio liikkua kanssani...;D Mutta kyllä se (baskeri) on ihan hyvin päässä pysynyt.