Haruha-huivi valmistui, vihdoinkin. Se pääsi heti käyttöön eli valmistumispäivän pingotuksen jälkeen kietaisin sen kaulani ympärille ja siihen se jäi, koko päiväksi.

Juuri sitä mitä tarvitsin: kevyt, lämmin ja lämmittävä. Pituutta riittävästi, jotta sen sai kunnolla kietaistua, ja toisaalta sitä voi pitää myös pitkänä. Eikä kutita. Loistolanka!

Niskat aika jumissa, nääs. Tässä syy:

Pitkään olen ajatellut, että pitäisi oppia se magic loop -tekniikka, ja sitten kokeilla sitä kahteen sukkaan yhtä aikaa. Opin sen, jee! Kiitos Marple ja Kristiina, olitte suureksi avuksi! Tässä syntyy siis kaksi sukkaa yhtä aikaa, kärjestä aloitettuna.

8-aloitus ei onnistunut, vaikka kuinka kokeilin. En sitä saanut oikein, vaikka välillä tuntuikin, että kädet osaavat, pää ei. Kädet eivät kuitenkaan osanneet:) Nooh, teinpä sitten sneaker-ohjeen mukaan.

Nyt kun katson tuota kuvaa, harmittaa, että en katsonut värin vaihtumista tarkemmin. Yleensä suhtaudun raitalankoihin niin, että raitojen ei tarvitse olla tasaisia tai samassa kohti, vaihtelu on mukavaa ja yllättävää!  Mutta nuo pari riviä ihan kärkessä näyttävät kummalliselta. Luultavasti silmukoin muutaman valkoisen toisen kärkeen...

Homma oli alussa tosi hankalaa, kun langanpätkiä oli neljä: kerältä tulevat (toinen sisältä, toinen ulkoa) ja sitten ne luomispätkät, jotka tuossa kuvassa on tungettu sukanalun sisään. Vähitellen alkoi sujua ja käsialakin tasaantui. Ainoan suuren ja ärsyttävän ongelman tuottivat Brymin pyöröt, joiden kaapelin ja puikon väliin silmukat tarttuvat joka kierroksella! Neulominen ei vieläkään ole yhtä sujuvaa kuin neljällä puikolla, ja kun vielä ylimääräiset tarraamiset ja kynnellä silmukan nostot hidastuttavat  En tiedä, sattuiko maanantaikappalepyöröt vai mikä on... Puikot ovat 2,5 ja 80cm. Pitemmätkin voisivat olla, mutta noillakin onnistuisi, jos. Niin, jos.

Hitaasti mutta varmasti sukat etenevät. Saas nähdä, kuinka pitkät niistä oikein tulee. Kaikki lanka (Regia World Ball Color) käytetään! Sellaiset Suomi-sukat, joko tyttärelle tai itselle.

******************************************************************

Mies tuli Baltian reissulta ja toi - lankaa tietty. Villaa. Rahilla  on hahtuvaa  kerällä ja sitten aika karkeaa vihreää. Ja Haruliini, tietty, joka haistelee kieltämättä tuoksuvia lankoja.

Olipas fiksu löytänyt myös muutamia lehtiä ja lapaskirjan!

Lehtiä tyydyn vain selailemaan, mutta tuo lapaskirja oli aika mielenkiintoinen: kuviomalleja! Sivu toisen jälkeen malleja, ja muutamia värikuviakin.

Kyllä lapaset on kauniita. Samoja mallejahan voisi käyttää vaikka sukkiin, pipoihin jne.

**************************************************

Sitten vielä kissakuvia. Meillä vaan nukutaan, näköjään. Jos ei viereen sovi, niin sitten päälle.

Kaikkien piti sopia samaan kasaan, Kapsu viimeisenä varovasti rösähti päälle, nuolaisi toki Leoa ensin kuin pyytääkseen lupaa tulla.

Joskus JaketsuVaketsu tulee yöllä viereen, kuopii peittoa, nuolaisee poskea ja pujahtaa peiton alle kainaloon. Haru tekee samaa.