Tyttären bolero valmistui vihdoinkin! Loppujen lopuksi Haru antoi minun neuloa ihan rauhassa, koska a) se joko nukkui korissaan tai b) se jahtasi Jaakkoa.

Malli on Novitan lehdestä muunneltu taikajakkuohje. Jätin pitsit pois saajan määräyksestä, ja lankana on Novitan Rose Mohair, jota jostain ostin, kun niin halvalla sain. Tykkäsin tuosta turkoosin sävystä, ja niin tykkäsi tytärkin. Monen mutkan jälkeen bolero kelpasi kuitenkin ja on päässyt jo omistajansa hartioille.

Ihan yksinkertainen ja heleppo. Vois tehdä itsellekin, mutta ehkä kuitenkin vasta syksyllä. Kiinnityssysteemi on vielä hakusessa, mutta jotenkin kai se pitää kiinnikin saada. Lankaa tähän s-kokoon meni noin kolme kerää.

Sitten jatketaan kaikenlaisen pienen parissa, jos ei muuta ilmaannu. Ajattelin sukkia, vaikka kevät kolkutteleekin. Jotenkin en vain ole innostunut puuvillaneuleita. Ehkä se vaatii aurinkoa? Ihania lankoja olen saanut lahjaksi, niin ihania,  ja aikaa on ihan liian vähän.

********************************************************************************************************

Kissalaumamme on nyt sopeutunut täysin yhteen. Haru on vauva, jota Jaakko varsinkin leikityttää - milloin hännällään, milloin juoksuttamalla. Ihana on ollut seurata, miten täpläveikot kohtelevat Harua, vaikka se ei kyllä aina niin hienosti käyttäydykään. Mutta pentu on pentu, ja pojat sen ymmärtävät. Kape pesee välillä Harua ja ottaa sen viereensä nukkumaan. Jos se käyttäytyy huonosti, saa se nopeasti näpsyn päälakeensa. Menee kyllä perille.

Jaakko on kasvanut isoksi kissaksi nopeasti. Voi, miten se on hieno ja iso kissa! Jännä, miten uuden kissan myötä katselee toisia kissojakin ihan eri tavalla. Vaikka epäilin etukäteen, on Jaakko  varsinkin osoittanut olevansa ihanteellinen setämies. Se on kärsivällinen ja nauttii. Mutta samaan kainaloon se ei pääse nukkumaan. (Onneksi kainaloita on kaksi... toim. huom.)

Oheisessa videossa Haru on taas kerran päättänyt selättää Jaakon. Pelkkää leikkiä, jota Jaakko jaksaa pitkään. Harukin jaksaa! Otteet ovat kuitenkin hellät ja varovaiset, vaikka ei ehkä siltä näytä. Ei naarmuja, ei huutoja.. pelkkää iloa!

Sitä ennen Jaakko kuitenkin näyttää, miten huovutettuja kappaleita kohdellaan. Ampiine, pohjalliset täytyy laittaa kaappiin tai ne löytyvät aamulla lattialta. 

Leokin leikkii Harun kanssa, mutta vain juoksuleikkejä. Leo juoksee aina edellä... :)

 

Jaakko ja Haru painivat from Pirjo on Vimeo.

Leokin on päässyt linssiluteeksi, kun harjoitellaan kuvia ocikalenteria varten. Iso poika alkaa vihdoinkin saada vähän kollinposkia - ensin on kasvateltu kohtalainen keskivartalo.

Mä oon ihana, mä tiedän sen.

Kaunistumassa kuvaa varten: