Kissa-asiaa tällä kertaa.

Neuleet ovat olleet lyhyellä kesälomalla. Helle on rajoittanut neulontahaluja ja sisällä on vapaa-aikana oltu vain pakolliset. Laiturilla on syntynyt lähinnä tiskikirättejä, mutta vain tavallisia, ei mitään erikoista. Ei siis ole kuvattu niitäkään. Lahjaneule on viittä vaille valmis, joten siitäkin sitten vähän myöhemmin.

Mutta kissathan ovat täällä aina!

Olemme oppineet, miksi punapäitä kutsutaan hönöiksi. Meillä on yksi sellainen, isokäpäläinen, sumutorviääninen ja kylän kovin kehrääjä. Temperamenttia sillä on enemmän kuin kolmessa muussa kissassa yhteensä, niin hyvässä kuin pahassa. Kynnenleikkuu voi olla ihan iisipiisi tai sitten rimpuilutaistelu. Jalkaan hyppääminen on joko hassua (paljaat kintut - Haru hyppää pehmein tassuin) tai helvettiä (housut tms., jolloin herralla on kynnet esillä). 

Iltaisin on niin mukava nukahtaa olkapäälle, mutta tietokone käydään sammuttamassa pari kertaa päivässä ja telkkari kaadettaisiin myös mielellään. Jostain syystä palvelija pomppaa ja huutaa, kun pieni kissa asettaa käpälät taulutelkkarin reunalle ja katsoo:"Työnnänkö?"

Haru pääsi mökille. Tässä makoillaan levollisesti, mutta Haru sai koko kissapopulaation sekasortoon väittämällä, että keittiössä on iso kissa, joka murisee. Siis oli siis mikro, jossa on matala, huriseva ääni.

Oli siellä sellainen. Juostiin kaikki sohvan sisään. Leo meinasi jäädä sinne.

.

Mitähän tässä kuvassa tapahtuu?

Kuvailin Harua ja ihmettelin, miksi se tasapainoilee sohvan käsinojalla. Pari sekuntia tämän jälkeen Hönötsiini loikkasi pää edellä suoraan ikkunalasiin pahki. Poinks! Voin kertoa, että ikkunat eivät olleet puhtaat. Kuvitteliko se todellakin pääsevänsä ulos suoraan ikkunan läpi?

Sylihoitoa, sylihoitoa! Toiste se ei sitä yrittänyt.

Kaverin kanssa kahdestaan. Huomaa mittasuhteet - ei ole pelkästään kameran vika. Nuppi on vähän pienehkö, mutta jaloissa piisaa! Komea kolli tulossa! Vähän väsyttää. Jos kuva olisi lähempää, näkyisi Haru-jäniksen leuassa pieni vekki. On painittu taas. Haru= teppananjänes.

Sitten video. Leo lempipuuhissaan, odottamassa, että huopapalloa heitetään portaita alas, jotta se pääsee hakemaan sitä.

Harua kiinnostaa tietenkin kaikki. Jaakko seurailee. Toisen heiton jälkeen palloa ei enää näkynyt: Haru kertoi, että se meni vahingossa lanka-arkun alle.

 

 

Haetaan huopapallo! from Pirjo on Vimeo.