Neulehommat ovat vähän jäissä. Tai nuhassa, mutta nyt ei oikein suju tai maistu.  Pinaattitunika ei ole vielä kainalossakaan, ja jotenkin tuntuu, että pitäisi aloittaa jotain muutakin. Yleensä neulon aina yhden työn loppuun, ennen kuin aloitan uuden. Nyt voisi tehdä poikkeuksen.

Kissat eilen, kun lämmitettiin uunia: ulkona on mielettömän kylmä tuuli, joka tuntuu ulottavan lonkeronsa sisälle asti. Kissat olivat erittäin tyytyväisiä, kuten näkyy:)

Sopuisaa sakkia nämä kollipojat. Jaakkokin hymyilee. Kapella on punaiset korvat uunin lämmössä.

Haru on oppinut uuden taidon eli se hakee letitettyä narua, nirtsaa, kiusaksi asti. Se näkyy ylläolevan kuvan oikeassa yläreunassa, tuo vihreä. Tänään klo 5.15 sänkyyn tuotiin ensin ns. kontioinen (osalliset tietävät), ja kun se oli takavarikoitu tyynyn alle, Haruski haki alakerrasta nirtsan.

Sitten alkoikin käsivarren kaivaminen: "Heitä! Heitä jo!" Narukin takavarikoitiin.

Ennen tuon videon kuvaamista on nirtsaa jo heitetty aika kauan. Yleensä alkuvaiheessa Harutsiini käy niin kuumana, että se ei tiedä, pitäisikö nirtsa antaa heitettäväksi vai ei. 

Olen vakuuttunut, että se on oppinut tämän seuraamalla muita kissoja, ihan esimerkistä. Jaakko hakee piippurasseja ja Leo huopapalloja ihan yhtä antaumuksellisesti. Taitaa olla aika hommata naksutin.

 

Haru hakee from Pirjo on Vimeo.