Juu, teen tämän uusiksi, kun unohdin painaa tallenna-nappia...!! Eih!!

Eli, sain viikolla valmiiksi Netkissalle Anna hyvän kiertää -ketjun lahjan. Netkissan vastauksesta ymmärsin, että huivi mutta  ei kolmiohuivi. Olin aiemmin jo tulostan ja laittanut talteen Ullaneuleen Kanerva-huivin ohjeen, joten siinähän se.

Netkissa toivoi langaksi Novitan Alpakkaa, mikä oli oikein järkevä toive, sillä paljon muuta kuin Novitaa tästä kylästä ei juuri saakaan. Alpakassa oli kyllä kauniit sävyt, ja miettimisen jälkeen valitsin kauniin ruskean. Sävyjä ei ole monta, mutta kyllä oli kauniita harmaitakin!

Lankaa parimetriseen ja noin 20 senttiä leveään huiviin meni vähän päälle kaksi kerää, eli riittoisaa oli. Neuloin huivin nelosen pyöröillä. Malli ei ollut vaikea ja sen oppi helposti ulkoa, ainakin tarpeeksi ulkoa, jotta sitä pystyi neulomaan telkkaria katsellessakin. Aluksi lanka tuntui aika karkealta ja mietinkin, miltä huivi mahtaa tuntua kaulaan kietaistuna. Onneksi liotuksen ja pingotuksen jälkeen huivi oli selvästi pehmeämpi. Toivottavasti se ei karvastele liiaksi!

Tämä huivi on jo matkannut Netkissan luokse.

Taas kerran oli pienoisia pingotusongelmia... toivottavasti reuna oikenee pidossa. Nuppineuloja oli muuten aika monta jonossa!

Seuraavaksi sitten Hennan huivi ja Sukkasatoon sukkia! Sen jälkeen kolme on saanut lahjani.

**************************************

Meillä on muuten uusi keittiöapulainen! Sen saa kantaa pois keittiöstä tuon tuostakin! Ei auta kehut, ei kiellot. Liekö nälässä pidetty?

Tässä se on juuri herätetty unosilta. Mitä ruokaunia se onkaan nähnyt, kattila päänalusena ja tyynynä?

Yleensä se tyytyy kommentoimaan ja katsomaan palvelusväen touhuja lieden viereltä. Eikä me anneta sille yhtään mitään maistiaisia (..paitsi ihan joskus, ihan vähän;) Mutta kumma hinku sillä on liedelle.

Kattila on vakituisella paikallaan lieden etuosassa, jossa kattilaa pidetään lähes 24/7 varsinkin sen jälkeen, kun toinen keittiöapulainen JaakkoVaakko polkaisi liedelle hypätessään levyn päälle. Onneksi sillä kertaa vain ykköselle ja kotona oltiin, mutta jotain oli keksittävä. Jos uuden lieden joskus vielä ostan, niin siinä on oltava lukitus.

Ajatella, jos Jaketsu olis saanut vaikka kutosen päälle! Missä olis silloin meiän koti ja sohva, joka me vallataan päivisin? Missä me nukuttais? On se hyvä, että palvelusväki ajattelee, ainakin joskus.