Syysloma tulj ja mänj. Tehtiin pieni reissu pohjoiseen ja kas kummaa, tämän viikon postauksetkin taitavat olla pohjoisaiheisia. Sattumaa silti, vaikka pohjoinen onkin lähellä sydäntäni.

Kissatkin saivat pienen loman vanhempieni luona. Olivat kollit tyytyväisiä - Jaakkokin oli matkustanut rollaattorilla olohuoneesta keittiöön! Paljon riittää vanhemmillani kissajuttuja kerrottavaksi; piristystä puolin ja toisin.

Hennan Revontuli-huivi tuli valmiiksi. Lankana on Sandness Mini paletin vihertävä lanka nro 0966. Menekki oli noin puolitoista kerää.

Henna sai itse valita mallin ja ja ehdotteli väriä, ja juu, hyvin on valittu. Aluksi lanka näytti silmissäni turhankin herkältä, mutta tuossa huivissa, kun ruskeat ja turkoosit vuorottelevat,  lanka on ihan mallissaan. Ohut ja lämmin huivi. Tässä on sitten Anna hyvän kiertää -ketjun kolmas ja viimeinen työ.

Tämä oli toinen, eiku kolmas!, tekemäni Revontulihuivi, ja mieli tekisi tehdä vielä yksi, vironvillasta. Ihan ulkokäyttöön sellainen iso ja karhea pakkasia ja kylmyyttä vastaan. Malli on tullut hyvinkin tutuksi, joten muutakin voisi ajatella, mutta kun se vironvilla olisi niin passeli!

Enää ei ole edes pientä lumipeitettä.

Sain myös valmiiksi toiset lovikassukat, vähän lyhyempää mallia kuin edelliset pitkät valkoiset. Innostuin niin paljon SNYni lähettämästä ohjeesta, että piti kokeilla lyhyempänä 80-vuotiaalle isälleni. Uskoisin, että äidin ja isän jalat pysyvät näissä lämpiminä.

Aloitin 48 silmukalla ja kantapään jälkeen vähensin silmukoita neljä kappaletta.

Varressa neulotaan ensin kolme - neljä kerrosta ainaoikeaa suljettuna (joka toinen nurjana), sitten 13 riviä oikeaa, käännetään ja jatketaan normaalista= varresta tulee käännettävä. Tulos tällä langalla on vähän tossumainen ja paksu sukka. Lankana on Novitan Isoveli. Kirjailut voi sitten kukin tehdä siten, kuin osaa. Minulla on vähän vielä opettelemista;)

Tehdyksi on tullut vielä pari vauvanpipoa, sellaisia siksak-juttuja, joiden ohje on Novitan vauvalankakerän vyötteen takana. Pätevä malli. Ne menevät työkavereiden uusille pienille tulokkaille.

Muutapa ei olekaan suunnitteilla - hieno homma!

Mitä mun oikein pitikään neuloa seuraavaksi...

Hahtuvaa on pari kiekkoa...

Ai, se kinnasneula! Uskaltaisikohan aloittaa jo lapasia?

Revontuli 4:nnen voisi aloittaa silleen välityönä...

Hyvää talviaikaa kaikille lukijoille ja kanssabloggaajille!