Alkuviikko on ollut vihreä, vaikka viikko alkoikin kevyessä ja valkeassa, jo sulaneessa lumipeitteessä. Kevät keskellä syksyn pimeneviä iltoja.

Posti toi Ampiiselta kauniin, vihreän, itsetehdyn ja itsehiotun, luusta valmistetun kaunottaren. Tällaisesta olen jo tovin haaveillut, vaikka näin kaunista en osannut odottaakaan. Sehän on koru.

Se on niin kaunis. Ja niin pehmeä, kuitenkin, vaikka onkin luuta.

Ei se ole koru, se on kinnasneula.

Tekniikkaa en hallitse, mutta ajattelin, että ei se niin vaikeaa voi olla, ikivanha neulonta- tai ompelutapa. Sillähän voi tehdä lapaset, tai ihan sukat - ja entäs kaulaliina, toimiihan se tasonakin? Mahtavaa!

Mutta joo. On sitten jonkin verran istuttu koneen edessä selaamassa kaikkea mahdollista kinnasneulaan liittyvää. Vajannon sivut tai siis filmit eivät aukea, kiitos F-securen (on yritetty antaa lupa, mutta ei!), mutta YouTubesta löytyi aika kivoja filmejä. Mutta niitä on niin monta, pyöräyttäen ja venäläistä, 2 + 3 jne, eli aivan liikaa aloittelijalle! Mää en osaa!

Neulakintaat-blogista on varmasti apua, kunhan pääsen asian sisälle.

Jotenkin pääsin tähän, mutta entä sitten. Ja tässä ei ole käytetty peukaloa... jumissa ollaan. Miten sieltä peukalon takaa oikein otetaan? Osaan tehdä jo aloituksen, mutta sitten??

Jos joku osaa ja tietää hyvän ohjeen netistä tai kirjasta, niin kiitollisuudella otetaan vastaan neuvoja. Siihen asti tähystän ja tiirailen, ärripurraan ja ärisen, opettelen ja yritän. Ei se nyt niin vaikeaa voi olla! Mutta jämälankakerille on nyt hyvää käyttöä.

Onneksi sitten toinen vihreä osoittautui paljon helpommaksi tapaukseksi. Tähän liiviin on käytetty Tallinnasta hankittua alpakkasilkkilankaa noin 400 grammaa eli 8 kerää. Halusin oikeastaan tehdä vähän isomman työn, mutta pelkäsin, että lanka ei riittäisi. Nyt taitaa olla sopivaa lankaa vaikka sormikkaisiin.

Malli on Drops Designin lehtikuvioinen liivi.  Kuvio on helppo ja sen oppi nopeasti ulkoa. Malli on vähän "makkara" (siis neuloja on), mutta kuitenkin rento. Tässä kuvassa ei vielä ole nappeja. Ne löytyivät lopulta sekavasta nappirasiasta, uusiokäyttönapit 3 + 3 eli eriparinapit.

Väri on ihme kyllä kuvassa lähes just kuin luonnossa, ja tykkään! tykkään tuosta vähän meleeratusta vihreästä. Kaula-aukko on jännä, vähän neliskanttinen, mutta oikein passeli puseron päällä pidettävälle villaliiville.

Selässä kulkee leveämpi lehtikaista. Liivi tehdään alhaalta ylöspäin yhdellä pyöröllä kainaloon asti, ainaoikeinreunustat tehdään sitten lopuksi. Tulos on kevyt ja lämmin.

Kissakuvassa vihreää on vain Jaakon ihanissa silmissä. Täplikset varmaan ihmettelevät palvelijan outoa käytöstä koneen edessä.

Soo soo, ei noin vaikeaa voi olla!  Mitä se oikein meinaa? Langanpätkiä joka paikassa!

Ihan väsyttää tuo tuollainen. Tässähän ihan komeempikin kolli ryytyy. Sevo= se ei vaan osaa. Huoh..