Omat neulesuunnitelmat laitoin vähäksi aikaa syrjään, kun sain joulupukkiasiatilauksen! Se tuli ihan oikeaan aikaan, sillä viime viikolla en kyllä olisi jaksanut aloittaa mitään uutta ja erilaista. Joskus ei vaan jaksa; kädet kaipasivat silti illalla lankoja ja puikkoja, joten sukkatilaus oli ihan passeli.

Neiti halusi lämpimät sukat, jotka voisi illalla vetäistä jalkoihin, pitsiäkin voisi olla. Novitan uuden lehden pitsisukkien malli oli jo tuttu ja hyväksi havaittu, joten 100 % villalangasta uudet sukat lämmittämään jalkoja ja ehkäpä mieltäkin Hyvin toimii tämä Novitan malli. Lankana venäläistä villalankaa vahvuudeltaan Seiskaveikan ja Isoveljen välistä.

Herralta puuttui villasukkia, ja sain aika vapaat kädet. Kainuun maakuntasukat ovat olleet aika kauan to do -listalla. Tein oman versioni: ihan samoja sävyjä en käyttänyt (tykkään tuosta vähän tummemmasta harmaasta) ja muutoksia piti tehdä, mutta muuten sukat ovat mallin mukaiset. Linkissä on Kainuun Sanomien sivuilla ollut ohje.

Joulumyyjäisissä huomasin, että monet sukat olivat kirjoneulesukkia. Kainuun lapasten jälkeen en ole juuri kirjoneuleita tehnyt.  En tiedä, miksi olen ne ihan unohtanut. Nyt tekisi mieli kutoa nimenomaan kirjoneuleasusteita.  Niitä pitäisi muutenkin suosia, koska lankavaraston tarkastelu osoitti, että eniten on yhtä ja kahta kerää tai vyyhtiä. Isommat työt ovat selvästi olleet suunniteltuja ja lankaa on ostettu oikea määrä (tai mielellään vähän yli:)

Mutta kuinka paljon sukkia, lapasia, pipoja ja huiveja perheessä tarvitaan? Meillä alkaa olla kohta kiintiö täynnä.

Näihin sukkiin jouduin tekemään pari muutosta: Sukka aloitetaan 60 silmukalla (miehelle) ja sama silmukkamäärä pidetään kantapään jälkeenkin (15 silmukkaa per puikko). Neulontatyylilläni tai/ja puikkovahvuudellani sukan jalkaterä näytti lapiolta, joten  purkoosia, purkoosia! Neuloin nilkkaresorin jälkeen nurjat yhteen ja kiilakavennuksissa vähensin silmukat 12:een per puikko. Lopuksi tein sädekavennuksen. Näiden sukkien koko on noin 42 - 43. Niistä tuli aika istuvat mutta ei kuitenkaan tiukat.

Voisinpa itsellenikin tehdä tuollaiset. Väreillä voisi vaikka vähän leikkiä, vaikka kuvio on tosi kaunis alkuperäisessä ohjeessakin. Kyllä nuo kuuset ja harmaa ovat niin Kaenuuta... tykkään, tykkään.

Jaakko odottaa jo joulua! Näin tarkkana se kuulostelee, kuuluuko jo tonttujen tepsutuksia. Taitaa vähän jännittääkin.

Ja 22. päivä meillä on tulossa synttäritkin! Yhtä juhlaa tämä joulukuun loppu!

Iloista joulunodotusta!