Tytär sai kuin saikin Kierretään kaksi kertaa -tuubikaulurin toisella haluamallaan värillä eli mustana.

Lankana tässä on Katia Peru ja silmukoita 180 kappaletta. Siitä tuli suurin piirtein mitoiltaan samanlainen kuin edellisestä valkoisestakin. Ja vitosen (kutosen?) pyöröllä tunturineulosta tässäkin.

Mutta tuo musta väri! Kyllähän se tiedetään, että tässä taloudessa kissankarvoja riittää, mutta tuo Peru tuntui vetävän kaikki karvat viiden metrin alalta. Lopulta laitoin lankakerän Haru-pussiin, mutta eipäs se juuri auttanut:)

Kaulalla pari kertaa kierrettynä:

Tässä muinoin Iisalmen lankakaupasta mukaan halusi Caracas trends -lanka (50g/100 m, 75 %villaa, 25 % akryylia), josta neuloin sukat. Minulla oli kaksi kerää ja halusin tehdä kaksi sukkaa miettimättä, riittääkö lanka, joten aloitin kärjestä ja neuloin niin pitkään, kuin yksi kerä riitti.

Riittihän se. Kerä per sukka.

Kärjen jälkeen 38 silmukkaa, mutta varressa nostin silmukkamäärää lisäämälla nurjien silmukoiden määrän kahdesta kolmeen. Varressa on valepalmikkoa. Puikot olivat varmaan 3,75.

Nämä ovatkin sellaiset tiukemmat villasukat, jotka eivät tipahda tai valu kantapään alle. Eivätkö pyöri jalassa.

********************************************************************

Neuleminen ei juuri ole muuten edennyt, kun olemme saaneet huolehtia Kapesta. Kapsu käytettiin lääkärillä, koska sillä on silloin tällöin lirahtanut pissiä yöllä sänkyyn. Ja pitäähän palvelusväenkin pysyä kartalla, missä vanhan kissan kanssa oikein mennään.

Kape oli laitettu lääkärillä sellaiseen tiukkaan kassiin ja siltä oli otettu verinäytteitä. Ja se oli huutanut koko ajan, ihan kuin kesällä mökillä sille järvelle! Ja sitten siihen oli laitettu niskaan nestettä, koska se ei ollut syönyt just silloin lääkäripäivänä yhtään! Ja se mukava lääkäri oli tutkinut sitä - ja mukava avustaja oli  joutunut kiipeilyn kohteeksi, kun Kapella oli ollu se neula niskassa.

Ja se lääkäri oli sanonut, että hännänpäässä oleva kasvain on kysta, joka kerää nestettä. Mutta jos se aristele sitä, niin annetaan olla. Mä olen kerran haukannut siitä. Se tyhjentyi vähän. Ja muita pieniäkin oli, mutta niistä se ei sanonut mitään. Ja sydämestä kuului selkeä sivuääni. Kotona oltiin aika surullisia.

Mutta sitten tuli ne tulokset, ja niiden mukaan maksa oli ok mutta munuaisarvot aika huonot, yli 220. Tulehdusarvo oli ihan pikkuisen korkealla ja nestettäkin se oikeasti tarvitsi tuonne turkin sisään. Ja sitten myöhemmin selvisi, että kilpirauhaskokeetkin oli ok eikä ollut jotain fosfaattia sen veressä.

(krea 223, urea, 23,2, alat 60,9, gluk 7,87, leu 18,2, hkr 47,8, s-Pi normaali..)Edit.

Se määräsi Kapelle Nelio vet -tabletin joka päivä, se on munuaisten vajaatoimintaan. Ja sitten Renalzin suihketta ruokaan  (mäkin haluan täydennysrehua) ja dieettiruoalle. Mut se ei tykkää K/d:stä! Mä tykkäsin, mä nimittäin olin ovela ja söin sen ruuat. Mut kyllä se niitä nappuloita vetää ihan kovalla vauhdilla. Ja syö se muutenkin kyllä aika paljon, vaikka se niin laiha jo onkin. Sillä on kuulemma joskus ollu massaa yhtä komeasti kuin minulla! Vaikea uskoa kyllä...

Ja se lääkäri halusi pissinäytteenkin, ja siksi me ei saatu nukkua yhtenä yönä kainalossa eikä edes samassa huoneessa. Yöllä kolmelta Kape kyllä rupesi protestoimaan (ja herätti meidätkin), että se ei kyllä pissi minkään muovin päälle, mutta pakkohan sen oli, ettei pöksyt kastuis. Mutta se näytekin oli ollu ihan puhdas, oikeanlaista ja kiteetöntä. Sillä varmaan kastuu pöksyt välillä, kun se juo niin paljon ja on aika vanhakin. Tai se ei vaan ymmärrä, että nyt pitäisi herätä ja lähteä veskiin.

Mutta sinä yönä ei sitten nukkunut enää kukaan muukaan.

Mutta nyt se syö  20 päivää noita lääkkeitä ja sitten se menee uudelleen sinne lääkärille. Ne munuaisarvot ei oo hyvät - ne pitää saada alas. Mutta lääkärillä oli kyllä kysytty, aloitetaanko lääkitys vai ei. Mamma oli sanonut, että aloitetaan ja katsotaan, miten kauan voidaan oloa helpottaa. Kapea kun ei ehkä enää voi parantaa.

Mä kyllä nukun Kapsutinin kanssa aina kerällä. Kyllä me tiedetään, että se on vanha, mutta silti olis kiva, kun se nukkuis vielä lämpimänä mun vieressä.