Kyllä hyvä huivimalli on sellainen, että siitä ei hevin pääse eroon. Annis (Knitty 2010) on sellainen. Kun löysin ystävälleni sopivan langan, halusin tehdä siitä hänelle Anniksen. Anniksen ohje täältä Viivastolla-blogista.

Lanka on tuliainen Turkista, Antalyasta, jonka sivukaduilla ihan vahingossa törmäsin isohkoon lankakauppaan (mikään vahinko ollut, vainu se oli!) Lanka on 100 % villaa. Vyötteessä luki Kashmir, mutta... no, ei se ainakaan ihan tavallista, kutittavaa villaa ole! Kierre on tiukahko, lanka on pehmoista eikä taatusti kutita. Liikkeessä oli tätä lankaa vaikka kuinka monta sävyä, mutta kaappasin mukaani lähinnä punaisia. Ihan löytö.

Tästä huivista tuli selkeästi pienempi kuin edellisistä, onhan tämän langan suosituspuikkokoko 2,5 mm.

Herkullinen väri, ihan oikea punainen. Myös saaja on onneksi ollut tyytyväinen huiviin ja väriin.

Pitäisiköhän vielä yksi...?

Regia 4-fach Kaffe Fassettin jämistä virkkasin itselleni rannerenkaan. Olen tehnyt tällaisen ennenkin, mutta se löysi kodin toisaalta. Sisällä on vanua ja palleroita yhdistää kaksinkertainen ohut kuminauha.

Kyllä se ainakin minulla menee, vähän kuin olisi huovutettu. Väreistä tykkään.

Sitten iski hanskamania. Olen neulonut elämässäni kahdet hanskat ja rupesin etsiskelemään ohjeita. Törmäsin Julia Muellerin malleihin, ja näihin, Knotty gloves . Hänellä on muitakin niin upeita malleja, mutta maksullisia - täytynee vielä miettiä tuota maksamista, kun en ole ulkomaille koskaan kokeillut. Mikä olisikaan paras juttu?

Mutta mutta. Lankana on Lanett, merinovillaa, pitäisi olla sopiva lanka.

Miksi näin ísot sitten? Onko käsialani oikeasti näin löysä? Rannekkeet kuitenkin tuntuivat sopivilta, vaikka kämmenen kohdalla hanska vaikuttaa lapiolta.

Purkoosi, purkoosi! Huoh.

Ajattelin kaventaa ribbineuleesta nurjat yhdeksi, niin ehkäpä sitten päästäisiin sopivaan mittaan. Mutta purkoosi on aina yhtä harmittavaa. Pitänee vaihtaa myös pienemmät puikot. (Mä olisin halunnut nuo hanskat valmiiksi, höh)

Saa taas palvelija istahtaa tuoliin ja aloittaa alusta. Mua se ei haittaa, istuupahan paikoillaan. Täältä sitten väijyn lankakeriä ja vapaata syliä!