Ostin jostain vähän lämpimämmästä maasta (Kypros?) ruskeaa ja pehmoista lankaa, joka heti oli tarkoitettu huiviin. Tämä tapaus oli tällaisia lankakauppaan eksymisiä, ja sitten ko. kaupasta ei löydykään mitään ostettavaa: paitsi se  yksi lanka, joka voisi mennä, jotenkin. No, sen sitten ostaa.

Ei ihan paras lähtökohta.

No, lanka on King Cole Inspire (35 % cotton, 30 % superwash wool, 35 % acrylic, 282 m) ja mallin otin uudesta Ullaneuleesta, Simplicitas-huivi. Lanka itsessään on niin paksuhkoa-ohuehkoa-hassua, että mallin oli hyvä olla yksinkertainen. Mikään kuvio ei tuosta langasta juuri nouse esille.

Luin varmaan ohjetta väärin tai jotain, mutta mutkia oli jo alussa. Lopussakin oli ongelmia, mutta kaikista selvittiin. Onneksi lanka tosiaankin on niin röpelöistä, etä pikku murheet pystyi jättämään huiviin. Ja tarkoitus oli tehdä niin iso kuin kahdesta kerästä saa, ja niin tein.

Reunuspitsi pääteltiin virkkaamalla, ja samalla ketjusilmukoista virkattiin lenkkejä.

Röijy, joka heitetään niskaan, kun vähän on vilu. Pehmeä, varmaan myös kissojen mieleen. Voidaan heittää myös kaulaan, jos on musta pusero päällä. Ihan ok, juu.

Haru näyttää mallia, miten lämpimästi pitäisi vielä kuitenkin pukeutua, jos haluaa parvekkeelle (valvotusti tietenkin!) Nyt tietenkin neulojankin mielen pitäisi olla jo keväisemmissä neuleissa, mutta...  jos vaikka pysyttelis kuitenkin villasukissa ja huiveissa.

 

Pidetään kaverista huolta! Kaverilla voi olla liian pitkät viikset tai kulmakarvat. Ne on hyvä nyrhiä pois.