Pitsit puikoille -kirjasta on paljon iloa! Vielä olisi pari mallia, jotka voisin toteuttaa.

Haave-kämmekkäät olivat heti to do -listalla, ja luulen, että teen vielä näitä lisää.

Näissä lankana on Riiasta hankittu  BBB Baby Alpaca Mix -lanka, jossa on 60 % baby alpakkaa ja 40 % micro akryyliä: kyllä on pehmeä lanka, ihan sellainen kipeisiin ranteisiin tarkoitettu. Menekki on vajaa 50 gramman kerä (100 m).

Onnistuin ensin lukemaan mallikuviota ihan väärin (kun oli muka niin kiire saada valmiiksi, höh), mutta kun ihan rauhassa mallia luin, niin selkeähän se oli. Niin kuin kaikki kirjat mallit.

Hauska tuo keskisormen lenkki. Nyt kun tietää vähän langanmenekkiä, voisi itse asiassa tehdä vähän pitemmätkin varret seuraaviin.

*****************************

Jänis! Kesällä Jaakko bongasi ikkunasta jäniksen ja muuttui itse pitkäkarvaiseksi otukseksi. Viikolla eräänä aamuna ristihuuli oli taas pihalla keikkumassa (niitä riittää hämärän laskeuduttua) ja nostin Jaakon pöydälle katselemaan. Kovin oli poika kummissaan, mutta tällä kertaa uteliaisuus voitti pelon. Hetken nämä jänekset tuijottivat toisiaan.

Taitaa tulla syksy hiljalleen tulossa, koska ei näitä otuksia kesällä näe. Eikä näitäkään, herukkaperhosia. Ihmettelin "repeytynyttä" siipiparia, mutta pienen nettietsiskelyn jälkeen huomasin, että kuuluu asiaan:)

Herukat on poimittu, mustikat on poimittu, nyt sitten odotellaan kirpeitä aamuja ja puolukkaretkiä.