Pitsit puikoille -kirjassa on aika monta mallia, jotka haluan toteuttaa. Liekö sitten syynä ollut tällä kerta helle vai mikä, mutta yhtäkkiä hihatin tuntui lähes välttämättömältä. Topeissa on kuitenkin vähän sellainen alaston olo julkisella paikalla, ja tämä hihatin oli  niin kaunis...

Tällainen putkilo siitä sitten tuli. Hups, onpas tumma kuva!

Lankana on Regia Lace, jonka hankin Joensuun-matkalla torin vieressä olevasta lankakaupasta. Kerässä on noin 600 metriä lankaa, joten kaikki ei suinkaan mennyt tähän. Ihana lanka sävyiltään, vaikkakin ohut.

En laittanut helmiä, vaikka ne olisivat kauniisti tähän malliin sopineetkin.

Hihatin aloitettiin ovelasti keskeltä selkää, ja osa silmukoista jätettiin odottamaan. Ensin toinen hiha, sitten toinen, ja lopuksi joustava resori.

Tein koon S/M, sillä tiedän käsialani olevan löysähköä. Hihattimesta tuli hieman liian pieni, mutta siinäpä sitten vähän tavoitetta syksyyn Vähän pelkäsin, miten tällainen vaate oikein istuu ja miten siitä saa sopivan, mutta yllättävän hyvin se kuitenkin solahti päälle.

Tässä Silja on tyttäreni päällä. Hänelle se on ehkä vähän liian iso mutta istuu kuitenkin kauniisti.

Seuraavaksi on valmistumassa Haave samaisesta kirjasta, ehkäpä parikin Haavetta, tai siis neljä, jos tarkkoja ollaan.

************************************************

Harmikseni olen huomannut, että Leon korviin kerääntyy tummaa eritettä. Kyse ei ole korvapunkista, joten luultavasti meillä sitten ollaan allergisia jollekin ruoka-aineelle. Mutta mille? Vai liekö kyseessä kuitenkin vain jokin harmiton eritejuttu? Siskon vanhalla koiralla oli joskus jotain samantyylistä, mutta Leon korvat eivät haise, joten ehkä ei kuitenkaan hiivakaan...

Muilla kolleilla korvat pysyvät normaalin puhtaina.

Mutta putsata niitä Leon korvia kyllä täytyy. Leo sen jotenkin sietää, vaikka puhdistusaine ei tunnukaan kivalta. Onneksi on Jaakko, joka tulee välittömästi jälkiputsaamaan kamun korvat, jotka haisevat niin pahalle.