Viikonlopun vietin oikein hyvässä seurassa, nimittäin Pohjois-Suomen neuleretriitissä Utajärvellä eli Portti 2011:ssä. En voi kuin ihmetellä, miten hyvin pääosin oululaiset neulojat olivat kaiken suunnitelleet. Kiitos heille!

Ihan ensiksi vastassa oli oma pussukka ja nimikyltti.

Pussukassa oli mm. ohessa näkyvä puikkomittaripöllö, joka tuli todelliseen tarpeeseen: en omista oikeastaan minkäänlaista mittaria. Kukahan nämä kauniit pussukat oli ommellut? Tällaista ei voi kuin arvostaa. Että joku viitsii toisen ilahduttamiseksi.

Oli uusia mukavia ihmisiä, lankaa, neuleita, juttelua, erittäin hyvää syömistä (Merilän kartanossa täytyy olla mestareita keittiössä), herkkupöytää, saunomista ja opettavaisia pajoja. Itse osallistuin kantapääpajaan ja Double fun -pajaan. Molempien pajojen pitäjät olivat asiantuntijoita, joten moni asia selkisi ja opin paljon uuttakin.

Lankaa! Yläkerrassa oli puoteja.

Ja lisää lankaa.

Ja sitten lankakirpputori.

Öhöm, kävin siellä minäkin. Niissä kaikissa; kaikki puodit eivät ole kuvissa. Ja kun kävin pari kertaa, niin unohdin, mitä olin ostanut. Ilmeisesti pidän tummasta lilasta.

Lila ja keltainen on suunniteltu käytettäväksi double fun -sukkiin, joiden tekemistä on vähän vaikea selittää. Mutta periaatteessa ne ovat sukat kahdella puikolla. Kaksiväriset. Teimme mallisukat, joista en kyllä itsekään heti aluksi ymmärtänyt, miten se niinku on sukka - mutta on se. Itse asiassa innostuin niin paljon, että nyt ahkeroin retriittisukkani valmiiksi, jotta pääsen opettelemaan uutta.

Tässä sitten ihan ensimmäinen Wollmeiseni.  Ihan eka. Wau. Minun oli se pakko ostaa sen jälkeen, kun kaverit kertoivat, miten vaikea tätä lankaa on ylipäätänsä saada käsiinsä. Tämä oli kirpparipöydässä. Väri on aika tumma, mutta ruskeat ja lilat sopivat kyllä minulle.

Eka!! Tästä tulee huivi.

Erityisen mukavaa oli tavata Kati, jonka blogia olen seurannut jo jonkin aikaa. Kun blogi ja ihminen kohtaavat, syntyy kokonaiskuva. Katin kanssa oli hauska turista ja ehkäpä vähän suunnitella tulevaakin... Kati on aika monen asian asiantuntija.

Retriitissä neuloin Nutkin-sukkaa.

Tässä yksi valmis Nutkin-sukka. Lanka on saksalaista Karlstadt-laatua eli ostettu pari vuotta sitten Bremenistä. Väri on kaunis, mutta tuo kiilto vähän oudoksuttaa. Muovia liikaa?

Kuvio on helppo, ja sen oppii nopeasti ulkoa. Tässäpä sukka niille, jotka haluavat katsoa telkkaria ja silti tehdä vähän näyttävämmän sukan.

Kantapäähän yritin tehdä tomaattikantapään, mutta taisin kiirehtiä vähän liikaa ja jouduin soveltamaan. Istuu se silti, joten sama virhe tehdään toiseenkin sukkaan. Voisi olla vaikka päärynäkantapää.

Jos vaan ensi vuonna, niin olen ajoissa ilmoittautumassa, varmasti.

Ja kun kotiin pääsin, niin Haru hyppäsi ensimmäiseksi niskaan. Kyllä näitä irtiottoja on hyvä olla jokaisella ainakin joskus.