Portti 2011:ssä osallistuin Leenan Doublefun-sukkapajaan. Siellä tein ensimmäisen räpellykseni, mutta kotona piti ottaa ihan oikeat langat käteen ja aloittaa alusta.

Ideahan on loistava: kahdella sukkapuikolla sukat. Kyllä se onnistuu, vaikka ensin piti oikein tarkkaan miettiä (ymmärtämättä silti), miten niin kahdella... mistä ne laitetaan jalkaan.. mitä osaa mä nyt teen.

Tästä lähti toinen sukka. Ensimmäinen syntyi sellaisessa kiihkossa, ettei siinä mitään kameroita esiin kaivettu.

Siis lähempää:

Samalle puikolle neulotaan kaksi pintaa. On tietenkin myös kaksi lankaa, jotka eivät saa sekoittua muutoin kuin puikon päässä, jotta tulee sauma.

Lankana on Portista ostettu Cascade Sock Yarn ja puikot ovat 2,25. Puikot osoittautuivat liian paksuksi minun käsialalleni. Nurjat teen jotenkin löysemmin, joten pinnasta tuli sitten aaltoileva. Seuraavat sitten kakkosilla.

Pari ongelmaa oli, kuten kantapään wrap and turnit tein liian pitkälle matkalle. Sukat kuitenkin istuvat jalkaani, joten haitanneenko tuo sitten. Sääriosaan tein parit kavennukset ja teinpä yhden lyhennetyn kerroksenkin. Olen siis aika tyytyväinen sukkiini, vaikka täydelliset ne eivät olekaan.

Vielä pitäisi keksiä, mitä teen varrensuulle.

Hih! Kiitos, Leena! Tämä oli todellakin mukava ja uusi tapa tehdä sukkia!