Syyslomalla saatiin aikaiseksi pitkä matka täältä kaukaa pääkaupunkiseudulle ja siitä eteenpäin Talliinnaan. Miehän en lähe Tallinnan, jos en saa käydä Karnaluksissa.

No sain. Onneksi aikaa oli vähän, jotta ei ahistanut niin paljon.

Lankaa.

Suunnistin ensin sinne perälle, missä on noita vironvillapalleroita. Kotoa löytyy yhä kaksi kerää sateenkaariväriä, joten katselin musta-sinistä. Ostin 10 (!) tarkoituksena tehdä joskus ohuempi villatakki, ehkä sellainen ympyräjuttu.

Mutta lähellä oli ihan outoa kirjavaa Schachenmayerin Ronjaa, joka väreiltään on niin minua. Harmaata, vihreää ja tummaa lilaa. Näin silmissäni pitkän isoilla puikoilla tehdyn villatakin ja... oli pakko. Ei ollut ihan mielessä juuri tällainen, mutta ehkä se on se inspiratsiooni, joka iski.

Pian puikoille!

Sitten sellaista pientä ja kivaa ja tuo turkoosi, jota nyt katsellessani en ymmärrä, mitä ajattelin.

Olikohan se jotenkin ekstra halpaa...?

Ja merinoa, juu. En vain tiedä milloin ja mihin. Miten se meni, "kyllä aika tavaran kaupihtee"..?

Oikeastaan olen aika tyytyväinen, että selvisin kuitenkin Karnaluksista nopeasti ulos.

Tässä oli jo kassi. Jotta langat eivät loppuisi, ostin Rocca al Maresta (yläkerrassa on uusi lankakauppa) ruskeaa kamelinkarvalankaa, ihan kokemuksen vuoksi kylläkin. Nämä menevät lapasiin. Saa nähdä, miten lämmintä on kamelinkarva.

Nyt en enää osta lankaa. Apua. Tauko, ei enää lankaa. Hulluuttahan tämä on, kun kuitenkin joka paikka tursuaa lankakeriä, joiden laadusta ja määrästä minulla on enää häilyvä aavistus.

Toki Tallinnassa on muutakin. Suosittelen ihan vanhanaikaista opaskiertoajelua laajentamaan näkemystä ja tietenkin Kumua. Kadri orgiin ja Kumuun menikin sitten yksi päivä, ja hyvin menikin. Muutoin Tallinnan hintataso tuntuu aika suomalaiselta, eikä mitään shoppailuintoa syntynyt; eipäs me shoppailemaan lähdettykään.

Harua vähän väsyttää mummolavierailun jälkeen. Mummolassakin sai puuroa, mutta mummo oli laittanut puuroon voisilmänkin. Sitä ei kotona tehdä, mutta niin, mummola onkin sellainen vähän erilaisempi paikka.

Leo voisi vierailla mummolassa useamminkin. Palvelu pelaa ja sen toivomuksiin vastataan useammin ja nopeammin.

Mummo... ja keittiö...