Neulotuista pompuloista, tai osasta, tuli pampulakäsirengas! Ampiine ehdotti hiuspompuloita ja totta, semmoiset olisivat kivat. On vain tuo letti nuoruusvuosista lyhentynyt kovasti...

Jaakko oli mielellään mallina.

Sitten virkkailin vähäsen ohuella koukulla (taisi olla 12 tai 14) ja yritin löytää inspiksiä. Ei oikein,  en osaa malleja ulkomuistista. Yrittelin vähän helmiä lisätä (tuo outo keskellä).  Renkaaseen voisi lisätä erilaisia ja erivärisiä helmiä, ja kokoakin voisi muuttaa. Voisi mennä. Riippuvia nirkkoja voisin pitääkin.

Kaunis koukku on mieheni äidin peruja. Se on kaunis, vaikka metalli onkin jo vähän kulunutta ja tummunutta, joten lanka ei juokse hyvin. Koukun pituus on 9 cm, joten se on lyhyt. Mutta ihana.

Pienellä koukulla ja ohuella langalla on vain kovin vaikea väkertää pitsejä: olkapäät ylhäällä ja nenä kiinni työssä. Pitsejä tulee harvemmin tehtyä.

Ja sitten SISKONI tekemä koru. Systeri oli löytänyt ilmeisesti halvalla kirppikseltä vanhan kaulakorun, jossa oli hiotut kivet  - ja reiät tietenkin valmiina. Näppäränä ja kätevänä hän oli purkanut korun ja nyt siitä on tulossa aika monta korua: käteen, korviin, riipukseksi... myös minulle... kiitokset!

Virkatut korut jäivät vielä kaihertamaan mieltä.