Hiihtoloman kynnyksellä käytiin Harun kanssa taas eläinlääkärillä. Tarkoitus oli katsoa  vain hampaat, mutta onneksi meillä oli se aika: limaoksentelu on jatkunut. Ja vähän pahentunutkin ab-kuurista huolimatta. Aika huolissamme olimme.

Verikokeet, rauhoittaminen, kuvat, tutkimukset. Kotiväki passitettiin tunniksi kotiin hermoilemaan.

Kevätaurinko tuli ja lämmitti kuistin!

Ensin kuvat: ei vierasesineitä (jes!), ärtynyt paksusuoli ja keuhkot... voi, niissä oli muutoksia. Viimeksi kuvattiin pari kuukautta sitten, ja silloin ei näkynyt. Voiko edes olla?

Ja sitten verikoetulokset: ei tulehdusta, ei maksa-arvojen nousua, ei mitään muuta hälyttävää kuin haima-arvot. Haimatulehdus? Ei, ei kannata googlata, ei tule kiva mieli. Eikä ole kovin mukava sairaus kenellekään.

Lääkearsenaalia:

Kortisonia, Trikozol, pussissa toinen ab-kuuri ja astmasumute ja piippu. Ja Pepcid masulle.

Nyt sitten opetellaan astmapiipun käyttöä ja syötetään pojulle seuraavat pari kolme viikkoa aikamoista lääkeannosta. Olin hämmästynyt kyllä näistä tuloksista.

Minusta Haru ei ole ollut kivulias (onneksi), ei ole ripuloinut ja oksentaminen on ollut jotenkin syömiseen ja limaan liittyvään. Nämä ovat tietysti kysymysmerkkidiagnooseja, koska ei meillä päästä tarkempaan tulokseen. Haimasta pitäisi kuulemma ottaa koepala, jotta tulehduksen aste varmasti selviäisi. Ajoittaisen yskimisen vuoksi on arveltu välillä astmaa ja tutkittukin sitä, mutta yskiminen ei ole ihan jatkuvaa eikä ollenkaan jokapäiväistä.

Haru otti  piipun pesun leikin kannalta. Onneksi se ei ole ollut apaattinen tai muuten sairas.

Tuo! Eikä haittaa, vaikka tassut kastuvat, mun on saatava se!

Sen verran uskaltauduin lukemaan nettiä, että selvitin, että varsinaista syytä haimatulehdukselle ei tiedetä. Se voi olla krooninen. Se voi olla erittäin kivulias. Voi se mennä ohikin. Astmasta saa hyvää tietoa Luolaleijonan klaani -blogista, sillä sitä sairastetaan  myös siellä.

Nyt vain toivotaan, että oksentelut loppuvat ja Haru paranee pian. Ja että pysymme lääkkeiden annostelussa mukana...

Oma lukunsa on tuo kissan astmalääkkeenannostelija. Aikamoinen härveli! Kerran on vasta sumutettu, joten en osaa vielä sanoa, miten se tulee sujumaan. Haru on kyllä niin yhteistyöhaluinen ja "kiltti", että sen hoitaminen on periaatteessa helppoa.

Muut kollit voivat hyvin, ja palvelijakin on parantumassa.

Kaikesta huolimatta oikein hyvää hiihtolomaa niille, joilla se vielä on edessä!