Jotenkin oli vain pakko kokeilla lovikkasukkia, joihin armas sny lähetti sekä langat että ohjeen. Sattumoisin vierailin nimittäin kirja-alessa, ja mukaan tarttuiOtavan Myssystä sukkiin -kirja, josta ohje on peräisin. Ei siis mitään syytä olla aloittamatta! Ihan selvästi lähes vaatimus!

Lankana käytin Novitan Isoveljeä, jota meni vajaa kolme kerää. Tein muutamia muutoksia ohjeeseen, sillä sukista oli tulossa selvästi huopatossut. Tein aikuisen ohjeen mukaan ja aloitin 54 silmukalla. Ohjeen mukaan sääressä kavennetaan kuusi silmukkaa ja sitten jatketaankin 48 silmukalla kantapään jälkeen. Kokeilin näin, mutta...

Purkoosin jälkeen vähensin kantapään jälkeen vielä 6 silmukkaa eli loppuun asti neuloin 42 silmukalla. Näin jalkaterästä tuli paljon istuvampi.

Siis nää ovat pitkät! Lähes polveen! Nilkassa näkyy turhaa löysyyttä, mutta toisaalta näiden sukkien tai huopatossusukkien olemus olikin sellainen: lämmin, löysä ja paksu. Voi pukea vaikka farkkujen päälle. Ja ovat lämpimät takuulla!

Ei ole pakko vetää polviin saakka vaan voi jättää löysästi nilkkaankin.

Tässäkin näkyy tietty saapasmaisuus. Jaketsua kiinnostaisi nuo tupsut. Linssilude taas paikalla.

Sen verran innostuin, että ostin kaksi kerää sinistä Isoveljeä: tarkoitus olisi tehdä lyhyemmät sukkaset tai paremminkin tossukat ukille lahjaksi. Nämä valkoiset menevät pukinkonttiin ja päätyvät mummon kylmiin jalkoihin.

Lankarintamalta  sellaista uutta, että miehen Liettua-kierrokselta Kaunasista sain tuliaisiksi muutaman peruskerän. Mies tietää jo, että lankoja kannattaa katsella ihan tositarkoituksella. Yleensä en anna ohjeita muuta kuin sen, että mielellään villaa. Ja että ei tarvitse ihan kissojen (sic!) ja koirien kanssa etsiä.

Tässäpä sitten venäläistä villalankaa, luultavasti ei huovutu (en ole tosin vielä kokeillut). Vähän mohairia, joka odottaa sopivaa hetkeä ja huivimallia. Villalanka tuntuisi odottavan kirjoneuletta..?

Ja huomasitteko, kirjakaupassa oli A Cookien Suloisimmat sukat (Sock Innovation)! Milloin se oikein on suomennettu, kun on ihan jäänyt huomaamatta?