Kiitos kaikille myötätunnosta ja surussa mukana elämisestä! Kiitos kaikki ihanat kissaihmiset ja neuleystävät! Raskasta on ollut, mutta olette helpottaneet taakan kantamista. Erityiskiitokset Sailalle ja Sirpalle, jotka ovat kertoneet myös omia tarinoitaan rakkaista kissaystävistään ja lohduttaneet kipeää sydäntä.


Haru ja Jaakko pari viikkoa sitten.

Haru on poissa ja talo on hiljaisempi. Kukaan ei varasta sukkia, kukaan ei hyppää niskaan, kukaan ei vaadi päästä kainaloon nukkumaan.Kukaan ei vaihda nenää.

Täpläveikot ovat kummissaan ja käyttäytyivät pääsiäisen aikaan oudosti. Leo katseli miestäni ja päätti hypätä syliin paijattavaksi; sitä se ei ole tehnyt miehelle koskaan. Jaakko yrittää täyttää taloa vienolla äänellään, ja molemmat kollit hakevat selvästi seuraa. Onneksi niillä on kuitenkin toisensa. Nyt se oikein korostuu, miten toisissaan kiinni nämä täplikset ovat. Jaakossa on tapahtunut muutos suhteessa ihmisiin: se tulee aamiaispöydässä syliin (Harun paikka) ja käpertyy kerälle neuleen päälle, kun istahdan nojatuoliin neulomaan. Se hakee huomiota. 

Pääsiäistulppaanitkin olivat sittenkin surukukkia. Eivät ne koskaan avautuneet. Graafiset lilat tulppaanit.Pakastimen alta löysin kontioisen, jonka Haru oli vienyt piiloon. Uunin päällä oli naru, jonka kanssa Harun kanssa aina leikittiin ja jota se huusi innoissaan. Molemmat Saila toi mukanaan tuodessaan Harun kaksi vuotta sitten.Eihän siitä kauan ole. Selvästi muistan, miten Harua odotettiin, ja kyllä, se osoittautui juuri sellaiseksi kissaksi, josta haaveilimme. Se oli niin kyltymätön kaiken suhteen - ruuan, rakkauden, seuran, hellyyden, leikin. Se vaati paljon mutta antoi sitten kaksin verroin takaisin.Kummallista, miten niin pieni kissa voi tehdä niin ison jäljen.

Harun sairastuminen oli outoa, ja välillä soimaan itseäni siitä, että en ymmärtänyt. Mutta jos eläinlääkärikään ei huomaa, niin kuinka itse olisin voinut? Olen yrittänyt löytää tietoa kissan lymfoomasta, eikä sitä ole paljon suomenkielisillä sivustoilla. Jos hyppää englanninkielisille sivuille, niin tietoa alkaa löytyä. Kissan lymfooma ei ole mikään uusi juttu.

Välikarsinan lymfoomaa tavataan erityisesti siamilaisilla ja itämaisilla. Kissa on yleensä 4 kk - 2 vuoden ikäinen. Ennuste hoitamattomana on 4 - 6 viikkoa, mutta sytohoitovastine on parempi. Jotkut kissat ovat saaneet lisäaikaa jopa 2 vuotta, mutta yleensä puhutaan puolesta vuodesta. Liki 80 prosenttia on feLV-positiivisia.

Mediastinal (thymic) lymphoma
This describes lymphoma of the thymus gland and mediastinal lymph nodes, which are structures in the front of the chest (in front of the heart). This type of lymphoma can grow very large, filling the front of the chest cavity, resulting in breathing difficulty. The tumour can also compress the oesophagus (the tube joining the mouth to the stomach) and so sometimes difficulty swallowing food and/or regurgitation of food is seen. There is also frequently a build up of fluid within the chest which can contribute further to difficulty breathing.

Most cats with this form of lymphoma are very young, usually less than 2 years of age. Siamese and Oriental breeds are most commonly affected. However they can often respond very well to treatment and can have a good prognosis. http://www.fabcats.org/owners/cancer/lymphoma.html

Feline Lymphosarcoma (Lymphoma, LSA) Linkissä yleistä kissan lymfoomoista.

 

Identification

  • Mediastinal lymphoma is also known as thymic lymphoma. This is because it develops in the thymus which is located in the chest cavity of the cat. The thymus is found between the anterior mediastinal lymph nodes and the lungs. Mediastinal lymphoma is malignant (cancerous) and may require treatment if the cat is to survive.

Symptoms

  • The symptoms associated with mediastinal lymphoma in cats may include excessive coughing and difficulty breathing which is known as dyspnoea. Cats may also suffer from the more general symptoms of cancer which may include lethargy, fever, depression and anorexia.

Causes

  • Mediastinal lymphoma is most common in cats that test positive for the feline leukemia virus or FeLV. According to CatWorld.com, cats that have FeLV are 60 times more likely to develop lymphoma. Mediastinal lymphoma is most commonly seen in young cats (2 to 3 years of age) that are FeLV positive. Another cause of lymphoma in cats is living in a household where people smoke. Cats that are exposed to smoke on a daily basis are twice as likely to develop lymphoma as cats that are not exposed to smoke. This condition is not breed specific and males and females are affected equally.

Diagnosis

  • In order to diagnose your cat with mediastinal lymphoma, your veterinarian may perform an examination and take a detailed medical history of your cat. Diagnostic tests such as a CBC (complete blood count) may be done as well as a biochemical profile and urinalysis. A test may be done to determine if your cat is positive for the FeLV virus. X-rays and an abdominal ultrasound may also be performed on your cat, as well as a biopsy or fine needle aspirate to confirm the diagnosis of lymphoma.

Treatment

  • The treatment for mediastinal lymphoma may involve surgery to remove the tumor. This is only done in the cases where to tumor is in an accessible area. Chemotherapy is the most commonly treatment for this condition. Cats usually tolerate chemotherapy well, although, it may cause side effects such as anorexia and fatigue.

Prognosis

  • The prognosis for cats with mediastinal lymphoma is largely dependent on the location of the tumor and the severity of the illness. Other factors may include if the cat is FeLV positive, or the response the cat has to chemotherapy or other treatments.http://www.ehow.com/about_6576948_mediastinal-lymphoma-cats.html

    Täältä vielä tietoa tuhdisti: http://maxshouse.com/Oncology/feline_lymphoma_and_leukemias.htm
    Minua tieto on lohduttanut, vaikka sitä onkin raskasta lukea. Tiedän, että en olisi voinut tässä tilanteessa tehdä enää enempää ja että teimme oikean ratkaisun Oulussa. Toivon vain, että Harulla ei ollut vielä kovin paljon kipuja. Luulen, että sen olo oli hankala, mutta yhtä ihmeissään se oli sairaudestaan kuin mekin.Kiitos vielä kerran kaikille tuesta ja kiitos Saila hienosta Harutsiinista, omasta pienestä hönötsiinistämme!