Huh huh, olipas hikinen reissu! Mukava, niin kuin kissamaailmassa aina, mutta vähän raskas.

Haru otettiin turistiksi mukaan. Kissaliiton papereiden pitäisi saapua parin viikon sisällä.

Ensiksikin matka Ouluun. Takapenkillä oli suuria vaikeuksia pysyä autossa tyynenä: Leo naukui säännöllisen epäsäännöllisesti 10 sekunnin välein ja kuritti välillä samassa kuljetuskopassa ollutta Jaakkoa ja Haru, voi Haru, ei olisi tahtonut olla boksissa yhtään. Aika mielenkiintoisia pyörähdyksiä ja huutoja sieltä kuului. Yritin silitellä sen tassuja ja kuonoa ristikon läpi, mutta se oli virhe - aika kova oli ote pojulla. Sai tosissaan pelätä, ettei se vahingoita itseään.

Näyttelyssä Leo oli arka kuten aina, Jaakko hyvin epäileväinen, mutta Haru sitten puolestaan ei  olisi halunnut pysyä näyttelyhäkissäkään. Se kehräsi, kiehnasi, huusi, käpälöi, enkä tietenkään voinut pitää sitä pelkästään häkissä.

Mä tuun ulos. Mä tuun ulos! 

Se olisi ollut valmis tuomarin eteen! Reippautta oli ainakin tarpeeksi eikä häkkielämä ollut sille elämisen este. Sille maistui ruoka ja vessaa käytettiin, toisin kuin muille täpliksille.

Lopulta Leo rentoutui myös kellimään.

Loppuajasta Haru samahti totaalisesti.

Tytär uudessa Ocicat-paidassaan kissansa kanssa. Taitavat tykätä toisistaan.

Bonuksena Leon äiti EC Guttatus Basia Mille, joka oli viereisessä häkissä. Hieno äiti!

Arvosteluista:

Leo:

nice legs & paws, correctly long body, a bit heavy (hih...), nice top of head, a bit flat profile, ok muscle, a bit thin jaw, ex eye size, nicely placed (eyes), ok shape (eyes), ex size & based (ears), corretly set (ears),  ex short & tight& ex satiny (coat), lovely spots & ex ticked ground (coat), ex shape & length (tail), ex condition ja overall impression very nice temper! Ja CAP.

Tuomari Martti Peltonen piti kovasti Leosta ja mietti jonkin aikaa, nominoiko hän Leon suoraan paneeliin. Mutta: tuo profiili oli tällä kertaa esteenä. Ei ole meidän pikkuäijällä ihan äijälookia. Ei se äijä olekaan. Mutta hienosti meni!

Jaakko:

ex long body & lovely muscular & elegant, ex legs, Correct wedge-lines & ex profile, nice chin & jaw, nicely green& correct size eyes, a bit large (eyes), well-set to the wedge (ears), correctly large & open (ears), ex close & short, nicely silky but unfortenately too little white (coat), nice shade & length (tail), ex condition, overalla impression ex sweet & friendly! 

Arvostelu ex1 ja huutomerkki. No cert due to the amount of white... ja tuomari Martti peltonen harmitteli kovasti, hän kun piti Jaakosta todella, mutta massu olisi pitänyt olla valkoinen. Meille tämä ei ollut yllätys, mutta Jaakko on meille aina huippukissa! Niin hienosti se oli taas tuomarilla, ja se todellakin on ystävällinen ja very sweet!

Hartsiliini on turistina, joten ei arvostelua tällä kertaa.

Mutta näinhän se on. Tässä on varmaankin kissan paras retki - kesällä ulkona valjastelemassa, ei pimeässä (tällä kertaa) näyttelyhäkissä kuumassa tilassa.

Paluumatkalla takapenkillä oli huomattavasti hiljempaa, kun laitettiin Jaakko ja Haru samaan pikkukoppaan (kyllä Haru sielläkin yritti heittää voltteja, mutta Jaakko piti vähän kuria). Leo nukkui aika rauhallisesti koko kotimatkan.

Että milloin uudestaan? Saa nähä. Nyt ei ihan heti.