Kumpi otetaan ensin?

No Chi, onhan se nuorempikin.

Chi on pieni kissanpentu Konami Kanatan mangasarjakuvassa Chi's Sweet Home eli Oma koti kullan kallis. Japanissa sarjaa on ilmestynyt seitsemän osaa, mutta tämä on ensimmäinen suomennettu. En ole juuri japanilaista sarjakuvaa lukenut, joskus jotain on tullut eteen, vaikka japanilainen piirroelokuva Miyazakeineen onkin ollut erittäin kiinnostavaa.

On vähän väsynyt kissa.

Oho! Tämä pitikin aloittaa takakannesta! Yksittäisten ruutujenkin lukeminen vaatii vähän totuttautumista. Toinen japanilainen eli Haru Yuki testaa.

Kyllä se siitä, kun tottuu.

Kirja kertoo pienen Chi-pennun tarinaa, kuinka se eksyi äidistään ja löysi uuden perheen, jolla kuitenkin on vähän kissanpito-ongelmia. On arkisia asioita, pissille opettelua, lelujen metsästämistä ja tietenkin eläinlääkärillä käynti.

Kuvia katselee mielellään, ja kissanomistajat löytävät kyllä hiljaisen huumorin Chi'n ilmeistä. Juu, tiedetään, tiedetään, sellaista se just on!

Auts!

Kissat ovat isosilmäisiä ja ihmisten ilmeet liioiteltuja, kuuluu tyyliin. Tytär 13 vee innostui sen verran, että aikoo seurata, miten Chi'lle oikein käy.

Kävin vähän kuukkeloimassa ja löysin Youtubelta filmin, jonka tahtiin voi opetella vaikka japania.

http://youtu.be/w7hRX8NXl2g

Aika söpö kaveri.

********************************************************

Toinen söpö kaveri on vuorossa sarjassa Kynnenleikkuu. Meidän oma japanilaispoikamme Haru Yuki näyttää mallia, miten kynnenleikkuussa ei todellakaan tarvitse stressata.

Eikä se ole mitenkään liian lihava, vähän pyöreä vain (kuva vääristää niin kuin aina;)

Juu, leikkaa vaan, pitkäksi ovat päässeetkin. Älä unohda varpaita.

Nyt mä oikeastaan laitan jo hyrinäksi. Ilmoita, kun lopetat; voi olla, että ihan nukahdankin.

Aah, kynnenleikkuu ja syli! Ihan zeniläinen fiilis.

Hei hei! Mä jatkan vielä uniani vähän aikaa. Ja sarja loppui tähän! Hyvää loppuviikkoa kaikille!