Siskoni ihastui taannoin tekemääni Silja-hihattimeen ja halusi itselleen samanmallisen olkapäiden lämmittimen. Tiesin, että hän pitää murretuista väreistä, joten kipaisin kauppaan hankkimaan, mitäs muuta täällä, Novitan uutta Polku-lankaa.

Aika kiva lanka. Villaa ja jotain tekokuitua pienenpieni musta rihma. Juu, välillä oli ohuempaa ja välillä paksumpaa, mutta niinpä se tuppaa olemaan näissä langoissa.

Malli piti sitten miettiä itse, kun en mitään sopivaa löytänyt. Aloitin 44 silmukalla ranteesta ja sitten vähitellen lisäilin silmukoita, kunnes hiha oli sopiva. Kainalokohdassa päätin puikollisen silmukoita ja vähitellen kahdelta muultakin viereiseltä puikolta. Sitten piiitkä selkäosuus ja samalla tavalla vähitellen lisäillen silmukoita kainaloon, josta taas vähennellen toiseen ranteeseen.

Selkeää, eikö?

Ja lopuksi resori ympäriinsä, mikä ei tietenkään onnistunut heti. Sain kokea, miltä tuntuu, kun hihatinta ei saakaan puettua  päälle. Onneton tunne, kun yrittää, mutta ei vaan mahdu. Purkoosi, purkoosi, ja kolmas kerta toden sanoi. Jes!

Mutta sopi se siskolle.

Sisko on käsityöihminen, niin kuin kuvasta näkyy. Takaa kuikkaa löytökissa Pöpö, joka vähän hämmästeli tätä kuvausoperaatiota.

Langan sävy on Kanerva, ja sitä kului juuri täsmälleen yksi kerä. Neuloin neljällä kolmosen puikolla, resoriin käytin kahtakin pyöröä.

Siskolla on olkapäässä ongelmia ac-nivelessä, joten siitä tämä nimi. On aika katala vaiva, voin sanoa sivusta seuranneena. Toivotaan paranemista, vaikka tässä tapauksessa ei voi edes sanoa "pikaista".

**************************

Mutta! Sukkasato 2011 alkaa kohta, ihan kohta. En tällä kertaa osallistu sny-hommiin, mutta Sukkasato tuntui sopivalta, kolmannen kerran. Sukkasadossa tehdään sukkia yms. jalkaan sopivia. Kannattaa käydä kuikkaamassa ainakin verraton ohjevarasto.

Kaksi kuukautta pukkaa sukkaa. Vielä tänä viikonloppuna voi ilmoittautua mukaan; tempausaika on kaksi kuukautta.

***********************************************

Lämpimät ilmat ovat tuoneet sisälle jos minkinlaista pörrääjää. On otettu kiinni perhosia (nyyh), tavallisia kärpäsiä ja yritetty huitoa banaanikärpäsiäkin.

Sitten on näitä yllätyksiä. Ampiaisia emme toivo, mutta niitäkin tulee valitettavasti joskus ikkunasta sisälle. Se tietää palvelijoille paniikkia.

Mutta muut ötökät tutkitaan tarkasti. Tämä oli varmaan jotenkin erityisen pahanhajuinen koppakuoriainen.

Se on se piste siinä keskellä. Tarkkoja poikia nämä.

Syökö se sen? Yöks.

Ei, ei se kelvannut edes ahmatti-Harulle. Sen matka päätyi vessanpönttöön.