Viime viikolla alkoi perjantaina mysteerihuivi KAL, johon oli pakko osallistua: Lankakomeron neuleet ovat kerrassaan kauniita! Niin, liivi on kesken, toinen huivi on kesken ja toiseen on ostettu langat - ja on Sukkasatokin!

Mikä lie taas iskenyt, kun oli ihan pakko tehdä tämä mysteerihuivi ensin. Monta kertaa vannottelin, että sitten teen jälkijunassa, mutta eilen se kuitenkin valmistui. Keskiviikko meni silleen nojatuolissa istuen, suurin piirtein kokonaan. Eilen sen pingotin, ja tänään se on tässä. Ja pääsi muuten jo kaulaankin.

Leo ihailee ja miettii, voisiko päälle mennä. Ei voi!

Se on niin kaunis! Lankana tässä huivissa oli Malabrigo Lace (100 % baby merino wool), ohutta ja niin pehmeää lankaa. Vyyhdissä oli 50 grammaa eli 470 jaardia (0,9 m), ja vyyhdistä jäi ehkä 20 % käyttämättä. Tämä huivi painaa siis jotain  40 grammaa... Kooltaan se on pienehkö, leveimmältä kohdaltaan noin 36 senttiä ja pituudeltään noin metri.

Se on jotain taivaallista. Ensiksikin lanka on oikeasti superpehmeää, ja sitten tuo kuvio. Vanhan puunhalaajan sydän läpätti huivin vapauduttua pyöröltä. 22 lehteä. Niskan lehdet olivat erityisen kauniit.

Muutamia virheitäkin varmaan tuli. Huomasin tuossa suunnilleen 93. rivin jälkeen, että langankiertoja oli ehkä liikaa. Niitä piti sitten karsia, ja silti välillä silmukkamäärä ei täsmännyt. Ehkä tuli kuitenkin liian kiire ja himo saada huivi valmiiksi.  Tätä huivia kannattaa kyllä kokeilla paksummastakin langasta. Niin, ja kannattaa todellakin päätellä löysästi.

Kiitos Lankakomerolle kauniista huivimallista ja hauskasta neulomistempauksesta!

***************************************

Parit kissakuvat, tietty.

Leon (joskus rumasti Pullaksi kutsutun) palvelijoiden salainen ase liialliseen raksuhimoon:

Royal Caninin kuppi, jonka edessä täytyy tehdä töitä. Imurit älkää vaivautuko!

Ja tästä näette, että Haruliini on taas kunnossa. Poeka ossaa nauttia! Tähän kuvaan pitäisi ehdottomasti olla vielä ääniraita. Kehräysääni on Harutsilla kova.

meiän pieni jänes

Jos vielä toisen tassun nostaisi, niin olisi vielä parempi...