Viikko on mennyt töissä. Vettä on satanut enemmän kuin tarpeeksi. Sataa nytkin, ropisee peltikattoon, ja kaikki lumi on sulanut. Tänään ajattelin istuttaa ne kukkasipulit, jotka syksyllä jäivät istuttamatta. Nyt ne voisi vielä istuttaa. Maa ei ole enää jäässä.

1259339822_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ystävä lähetti Kettusen kiireenkutistuskynttilöitä, ja heti piti kokeilla, lähtisikö kiire pois. No tok' , heti lähti. Varastosta löytyi vielä vanha kynttilänjalka, ja pimeyden keskelle syttyi oranssi valo!

Toiselta ystävältä oli jo aiemmin saatu lahjaksi valkoinen amaryllis, joka viileässä vietetyn ajanjakson jälkeen alkoi kukkia.

Siunatut ystävät! Lämpimät kiitokseni!

Soijasilkkilangasta sain aloitettua Lacy Baktuksen, johon menee ehkä vajaa kaksi kerää. Kovin myöhässä olen Baktukseni kanssa (kaikki muut ovat sen jo tehneet!), mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Soijasilkkilangasta tulee pehmeä jälki. Bambuilla ja pehmeällä kaapelilla työ sujuu (kynttilänkin valossa) sutjakkaasti väsyneenäkin.

Alkaa olla jo sellaiset ajat, ettei noita neulomuksia enää voi esitellä:) Räveltämöön laitan jotain, kun saan valmiiksi. No Baktuksen jälkeen pitää tarkistaa lankavarasto, löytyisikö sieltä sopivia lankoja Kainuun lapasiin. Ne ajattelin tehdä äidilleni - hän ei tänne blogiin takuulla eksy. Lankakomeron ihana, ihana Calystegia odottaa sopivaa pyöröä ja sopivaa lankaa. Käyn säännöllisesti ihailemassa Päivin neuleita, ja tämä kauluri on nyt jotenkin saanut pääni pyörälle/pyörölle. Omat suunnitelmani saavat kuitenkin vähän aikaa levätä, jotta lahjat saadaan tehdyksi.

1259339848_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kissat saivat talvilampaansa sisälle. Leo Lihapulla Lellukka lepää. Jos sitä lähestyy tositarkituksella, se ojentaa mahansa silitettäväksi.

JaakkoVaakko sairastui yllättäen alkuviikosta ja kävi ell:llä kiireisesti. Tätä ennen olin juuri viestittänyt Jaskan kasvattajalle Maaritille, että hyvin menee, ei olla edes sairasteltu pitkään aikaan :(

Jaakko oksensi hieman pari kertaa yöllä, ja sitten se alkoi kuolata tavalla, jota en ole ennen nähnyt. Sänky kastui, kuolapisarat tippuivat suusta. Koska se kuitenkin aamulla joi vettä, tyydyin iltapäivän lääkäriaikaan. Kahden aikaan se saikin jo sitten runsaasti nesteytystä, parka. Oli jo ehtinyt vähän kuivua. Kuvattiin, otettiin verikokeita - juuri mitään ei löytynyt. Koska kuitenkin ikenet punoittivat jonkin verran, päädyttiin stomatiittiin, suutulehdukseen. Hammaskiveä ei ollut. Vielä ei tosin tiedetä, oliko se syynä. Kapsulla tämä oli joskus keväällä, ja Kapsu ei kyllä kuolannut tuolla tavalla. Nyt onneksi pöpö on voitettu, ja Jaska tappelee jo Kapen kanssa siitä, kumpi saa korin päädyn.

1259339876_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onneksi kaikki kollit ottavat lääkkeensä kiltisti. Vitamiinit tarjoillaan kädestä tai lattialta, ja tosilääkkeet saadaan helposti suuhun ja suukki kiinni! Ei raapimisia, ei rimpuilua!