Näin loman kunniaksi kävin kuin kävinkin langat läpi, ja aika paljon löytyi sinisävyisiä langoja. Ja muutama Tango Fani. Ei muuta kuin langat kasaan ja villatakki aloitukseen. Ajattelin kyllä mielummin tehdä vihreäkeltasävyisen, mutta vihreitä lankoja oli aika vähän. Sinistä minulla ei juuri muuten vaatteissa ole, mutta kaipa se punatukkaiselle käy...

Melkein kaikki langat taitavat olla Novitan lankoja, paitsi tietenkin tuo sininen nyppylanka, joka on Regian Pompon-lanka.  Siitä tuli muuten aika hauskat sukat! Villatakkilangat eivät kaikki ole samanpaksuisia, mutta se ei haittaa. Neulon nelosen pyöröllä ja virkkuukoukkukin on samaa paksuutta. Mallikuvioina takissa on sileää, ainaoikeaa,  helmineuletta ja verkkovirkkausta. Helppo siis tehdä koko alaosa yhtenäisenä, mutta lankojen valinta ja värisävyt tuottavat vaikeuksia. Sinne tänne laitan kontrastiksi vihreää.

Mitä pitemmälle neulon, sitä kummallisemmalta neule näyttää. Tulee mieleen jokin hippitakki, sillä neuleessa on säännöllisin väliajoin  pörrölankoja.  Ilmeisesti se tulee myös käytössä venymään jonkin verran. Tuleekohan pidettyä?  Mutta on se iloinen ja erikoinen. Voi olla farkkujen kanssa ihan kivakin. Ajattelin tehdä sen ihan töihin - helppo heittää t-paitaa alle! Toisaalta sitä on todella kiva neuloa, sillä yhtä väriä ja mallia neulotaan aina 2 - 12 riviä. Takki valmistuu ihan itsekseen telkkaria katsellessa.

Kissat ovat ihme kyllä jättäneet toistaiseksi langat rauhaan. Niillä on iltaisin sellaiset kilpailut meneillään, että puikkojen kilinä jää toiseksi.

Alhaalla vielä kuva aurigossa nauttivasta Kape Gabrielista, jonka ikä - yli 16 vuotta - alkaa jo näkyä naamastakin.