Sukkasatoon olen saanut juuri valmiiksi ensimmäiset sukkani. Toiset on jo tulossa, mutta eivät taida kummatkaan kovin ihmeelliset olla. Piti vain saada neuloa.

Lanka on pari vuotta lankakopassa lepäillyttä Lidlin lankaa, josta on pitänyt tehdä sukat jo aikoja sitten. Puikot olivat Knitpron 2,5 ja ohje, niin... Aloitin Pitsit puikoille -kirjan (taas!) Marja-sukkia, mutta ensimmäisten nyppyjen jälkeen huomasin, etteivät ne nypyt näy näin kirjavassa langassa. Siis pitsiä ei tällä kertaa. Toisesta langasta sitten, sillä ne Marja-sukat ovat kauniit.

Sen verran Marjaa näihin kuitenkin jäi, että aloitin 60 silmukalla ja tein samanlaisen resorin ja varren palmikot. Palmikkopuikkoa en viitsinyt käyttää näin ohuessa langassa, joten neuloin silmukat ristiin. En tiedä, voiko niin oikeasti tehdä, mutta ei minun silmiini palmikko erilaiselta näyttänyt.

Ja sitten tein kiilakavennukset jalan päälle. Se sopi hienosti Marja-sukkien pitsiin, mutta kai sen voi tehdä ilman pitsiäkin. Vähän vinkeältä näyttää, mutta sukka sujahtaa ihan samalla tavalla jalkaa kuin tavallinenkin.

Mutta! Mie lähen tänne!

                                                     

Portti on Pohjois-Suomen neuleretriitti, joka järjestetään Utajärvellä parin viikon päästä. Myöhästyin alkuperäisestä ilmoittautumisesta, mutta yllättäen sain varapaikan. Kolli jäävät kotiin, kaikki, kun mie lähen neulomaan ja viettämään laatuaikaa lankojen parissa! Ja ihan koko viikonlopuksi...

*********************************************

Syytä on lähteäkin, koska hermot ovat joskus aika kireällä tämän pojun vuoksi.

No vitsi! Haru the Hönö.

Hönöpoju on saatu itse teosta kiinni. Se osaa aukaista liukuvan vaatekaapin oven ja on varmasti valitsemassa, minkä sukkaparin se sieltä valitsisi. Sitten sukkapari suuhun ja alakertaan, kipikipi. Sukkamytyllä voi vähän aikaa leikkiä, mutta sitten haetaan taas uusi. Eilen laskimme: kuusi sukkaparia olohuoneessa. Pahinta on, kun se löytää nailonit, siis ohuet sukkikset - voi sitä repimisen nautintoa!

Tämä sukkavillitys alkoi kesällä, mutta se on voimistunut viime viikoilla. Onkohan kyse Harun tuesta mamman sukkasatoiluun?