Tulostin lähti huoltoon, jees! Kännykkäkin lähti huoltoon, jees! Jees siksi, että molemmissa oli takuu vielä voimassa. Halleluja sille.

Tytär tarvitsi lapaset pakkaskeleille, sellaiset huovutetut mieluusti, kun entiset olivat kutistuneet kissanlelutarpeeksi. Ja lapinlapaset ja nauhoissa mustaa, valkoista ja turkoosia. Hmm.

Venäläinen villalanka oli oikeanväristä, mutta sen käyttäytyminen pesukoneessa oli ihan tuntematonta. Sydän syrjällään lähdin neulomaan 40 silmukalla lapasia... Langan paksuus oli lähellä Seiskaveikkaa. Aluksi ajattelin, että näitä lapasia ei huovuteta lainkaan, ehkä kevyesti harjataan.

No, ehkä kuitenkin laitetaan pesukoneeseen. Lapasessa on käännetty ranne, intialainen peukalo ja muuten ihan tavan lapaset. Intialainen peukalo ei näyttänyt hyvältä ihan suoravartisessa lapasessa, mutta huovutus oli edessä.

Minun peukaloni ei mene noin.

40 asteessa kevytpesu, ja jees! kolmannen kerran, tuli ihan sopivat pienen venyttelyn jälkeen! Ja varretkin ovat tarpeeksi pitkät.

Sitten taas edessä lankalaatikon tutkimista. Tekisi mieli aloittaa taas jokin suuri huivi tai sitten jokin pieni Haapsalu -kirjan malleja hyödyntäen. Pieni vyyhti kashmiria odottaisi.

Ennen sitä kulutin vyötteettömän kerän - taitaa olla Nalle Colouria, muutaman vuoden takaa.

Mitäs ne nää on? Tötteröt pystyssä? Edessä Harun haamukuva.

Aina tarpeelliset, joka naisen tyylisäärystimet. Teen näköjään kaikkea hyödyllistä nykyään, hih! Nämä säärystimet eivät takuulla valahda nilkkoihin, sillä ne seisovat itsestäänkin.

Silmukoita oli 80, puikot 2,5 ja tarkoitus oli aluksi tehdä palmikoita. Muistin kuitenkin Circle socks -mallin, ja niiden mukavat varret. Ajattelin, että näin kirjava lanka tulisi ehkä mukavasti esille tuossa mallissa, mutta ei, ei tullutkaan. Alkuperäisen mallin vihreä lanka on mahtava, mutta ei se toiminut samalla tavalla tämän Nalle-langan kanssa.

Ihmisen jalka, Harun jalka ja Kontioinen.

Ympyräthän tehdään siten, että ensin neulotaan kolme kerrosta nurjaa. Seuraavat 6 - 7 kerrosta neulotaan siten, että nostetaan kaksi nurjaa puikolle neulomatta ja neulotaan oikein kuusi, nostetaan kaksi nurjaa ja neulotaan oikein kuusi jne. Kyllä, kyllä ne oikeat sinne uppoavat ja nurjat ovat vielä sitten neulottavissa. Väliin tulee aina kolme nurjaa kerrosta, ja ympyrät tehdään lomittain. Tässä nuo ympyrät näkyvät huonosti, mutta linkin sukissa oikein hyvin.

Mutta ainakin tosi lämpimät!

Nyt kun vielä saisi tulostimen nopsasti kotiin! Tietokoneen ääressä on tosi tylsä neuloa;)