Ampiiselta sain tällaisen haasteen. Tämä vaikutti aika hauskalta, kun kerrankin pääsi kaivelemaan menneitä. Ja Youtubesta oli iloa taas kerran!

1. Mitä vastasit pienenä kysymykseen Mitä sinusta tulee isona?

Halusin kirjastonhoitajaksi tai tutkijaksi. Kirjoista olen aina pitänyt ja ne veivät mennessään, kun opin lukemaan. Tutkija oli sitten toinen vaihtoehto, ja se merkitsi lähinnä tavaroiden purkamista, hajottamista ja tutkimista, millaisia ne ovat. Vieläkin muistan, miten mahtavaa oli päästä tutkimaan vanhan mankan sisältöä!

2. Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?

Sarjakuvia en juuri muista, ehkä meille ei tullut sarjakuvalehtiä. Nakke Nakuttaja, jossain vaiheessa Maailman vahvin nalle... Aku Ankka ei ollut kovin tuttu, paitsi tietenkin kirjaston isot kirjat.

Mutta piirretyt! Silloin telkkaristahan ei tullut piirrettyjä kuin harvoin, ja jouluaamu oli siitä erikoinen, että piirrettyjä tuli telkkarista monta tuntia! Tulikohan niitä muuten vain lauantaisin? Vanha telkkari piti panna ajoissa lämpenemään, jos halusi katsoa jotain tiettyä ohjelmaa. Siinä oli kierrettävä ja naksahteleva valintakiekko.

No, ensiksi tuli mieleen professori Balthazar! Voi, Youtubessa on videoita! Ja Kasper-nukke, josta en kovasti pitänyt. Olikohan se pelottava jotenkin?

Sitten tietenkinFilopat ja Patafit - nämä molemmat ovat tosi vanhoja tv-muistoja.

3. Lempileikkejäsi?

Ison kerrostalon pihalla oli paljon lapsia, joten leikittiin yhdessä pihalla. Lisäksi leikin paljon luonnossa, kasvattelin sammakonpoikasia, uitin lepän käpyjä lasipurkissa, rakentelin akvaarioita. Pyörät, ne oikeat Ponit, olivat hevosia. Monenlaista jännittävää leikittiin metsän reunoilla, seikkailua ja kotista. Myöhemmin telkkarin sarjat siirtyivät ulkoleikkeihin: Kapteeni Nemo yms.

4. Parhaat synttärisi ja miksi?

Synttäreitä oli, ja niihin kutsuttiin kavereita ja saman talon lapsia. Parhaat? En osaa sanoa. Synttäreitä oli paljon ja niihin vietiin tussipakkauksia ja piirtolevyjä.

5. Mistä urheilusta pidit/ harrastit?

En pitänyt urheilusta, koska en pitänyt kilpailusta. Vinkkis ei ollut mukavaa eikä kymmenen tikkua laudallakaan; joskus osallistuin.  Mieluummin leikin mielikuvitusleikkejä ja rakentelin kaikenlaista. Tosin alakoululaisena hiihdin ja luistelin jonkin verran. Liikunnasta innostuin vasta aikuisena, kun pääsi mehtään ihan rauhassa. Eikä ollut enää pakko.

6. Ensimmäinen musiikki-idolisi?

Beatles 12-vuotiaana. Silloin kuunneltiin Abbaa ja BeeGeesiä, mutta biitlesit olivat parhaita. Yhtyeen löysin sattumalta isosiskon poikaystävän kaseteilta ("Mikä on tää bändi, kun tuolla taustalla kiljutaan noin?")

7. Paras joululahjasi/ muu lahja?

Joskus 10 - 11-vuotiaana saimme siskon kanssa valkoiset pehmokoirat. Muistan sen odotuksen, muistan sen, kun paketit avattiin. Voi koira, harjattava, paijattava!

Tämä ei kuitenkaan ole lelukoira vaan oikea Bella!

Sitten kuljetin kotiin kulkukissoja ja muita paikallisia kissoja  ja unelmoin omasta tällaisesta:

Hirvikallion Mack the Knife.

8. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, mitä et ole vielä tehnyt?

Tjaa. Matkustaa Etelä-Amerikkaa ja Kiinaan. Ottaa koiran. Opetella uusia kieliä. Asua ihan maalla vaaran päällä järven rannalla:) Kasvattaa siamilaisia. Opetella pitkän taiji-sarjan. Opetella kehräämään rukilla. Siirtyä kasvissyöjäksi. Lukea venäläisiä klassikoita. Juosta maratonin ;) Kyllä näitä haasteita vielä riittää...

Tätä on vaikea laittaa eteenpäin, mutta kuitenkin: olisi hauska lukea, mitä tähän vastataan blogissa Kivikunta kasvikunta eläinkunta. Tämä on kyllä vapaasti kenen tahansa tästä otettavissa!