Meillä on oltu lumen keskellä rauhassa ja hiljaa: neulottu on toki, ja nyt kun paketti on jo perillä, niin paljastaakin jo voi, mitä on touhuttu.

Tämän ponchon ohjeen löysin toiseksi viimeisimmästä Novita-lehdestä. Halusin tehdä jotain lämmintä ja kaikille sopivaa (jos vain tykkää väristä) ja päädyin Isoveli-langasta tehtyyn ponchoon. Menekki oli noin kuusi kerää, puikot 4½  ja ohje oli helppo, joskin siinä oli virheitä.

Ponchon ohje koostuu kolmesta eri ruutuohjeesta, joiden pohjalta malli muodostuu. Mukavaa tässä mallissa on se, että koko homma syntyy kerralla eli ei tarvitse ommella kuin yksi sauma. Huppu tehdään sitten erikseen, mutta se onkin sitten toinen juttu.

Olen laiska tekemään irtoruutuja, joten tällainen sopi minulle. Senkun neuloin ja neuloin ja sitten lopetin. Ja ompelin sen sauman.

Ohjeessa oli virheitä ihan alusta asti, mikä hankaloitti tekemistä, mutta laskimen avulla niistäkin selvittiin. Nyöri tehtiin neulomalla kolmea silmukkaa pyöröillä (ihan hauska ja jännä tapa!)

Huppu oli outo neliö - sitä ei ehkä ole tarkoitettu oikeasti päähän. Olo voisi olla kuin Punahilkalla..

Ystävä, jolle tämä on tehty, on pienempi kuin minä, joten hänelle tämä taitaa olla aika passeli. Toivotaan!

Aikaisemmin hommasin Liftari-ohjeen ja kokeilin sitä ihan ensimmäiseksi tähän:

Lanka on turkkilaista merinovillaa, ah pehmeää ja kaulalle kietaistavaa! Värit muodostivat kauniita läikkiä pinnaksi, mikä minusta oli ihan piste iin päälle tässä yksinkertaisessa mallissa. Tässä on ystävän värit, joten tämäkin hyppäsi pakettiin mukaan lämmittämään.

Kaikeksi onneksi mallit olivat ystävälle mieleen, joten tyytyväinen olen!:)

************************************************************

Että sellaista. Nyt on jo puikoilla harmaa villatakki, joka valmistunee viikon kuluessa. Tytär tilasi valkoisen villapaidan, mutta hän ei ole vielä päättänyt lankoja eikä mallia. Sitä odotellessa...

Vieläkin nukutaan paljon, vaikka päivä pitenee hetki hetkeltä. Viikon tassut:

Haravarvas.