Pian tulee talvi! Näin ainakin haluan uskoa. Vesisade näyttää loppuneen ja tänään iltapäivällä näyttäytyi jopa aurinko! Se muistutti talviaurinkoa, yöllä satanut lumi kimmelsi valossa.

Kuitennii.

Vauvojen nutut valmistuivat kokonaan. Malli on Novitan Woolin vyötteen toiselta puolelta. Omalleni en aikoinani tällaista neulonut, en tällä mallilla, mutta aiemmin nutun lahjaksi saaneet ovat kyllä kiitelleet mallia. Istuu kuulemma hyvin vauvan päähän.

Sininen on Woolia ja tummalila Virosta ostettua merinovillaa. Merinovillainen on pehmeämpi.

Novitan uudessa lehdessä oli hauska pipomalli, mutta pikkuisen ouduksuin roikkuvaa päärynämallia. Sovelsin ohjetta siten, että neuloin vain kolme mallikuviota viiden sijaan. Muuten loppu meni ohjeen mukaan. Itse tykkään kyllä ihan kunnon pipoista, vaikka aika mukavannäköisiä pitsibaskereita ja roikkupipojakin olen nähnyt.

Tytär suostui malliksi, vaikka makumme menevätkin pipoissa ristiin.

Ihan toimiva ja kaunis! Näitä voisi tehdä lisää. Ehkä eri langasta?

Nyppyjen teko meinasi aiheuttaa näppylöitä. Vähän työläitä, mutta hauskoja kylläkin sitten valmiina.

Sitten alkoi villakiekkoinnostus. Joku toinenkin oli kovin kiinnostunut villan tuoksusta.

Jaakko suorastaan rakastaa villaa ja mielellään vähän maistelisikin sitä. Nyt piti olla tarkkana, ettei Jaakko repisi helposti katkeavaan hahtuvalankaa. Haru sen sijaan ei halunnut syödä lankaa, vaan hoksasi heti, miten pehmeä alusta se onkaan.

Loin muutaman silmukan, en niitä tarkemmin laskenut. Vähän isolta tuntui työni... olisiko sittenkin kannattanut vähän suunnitella tarkemmin? Mutta ainakin tyynynpäällinen tai jokin pussukka tästä kyllä tulisi..;) Neule oli valmiina ihan neliömallinen laatikko.

Oho! Vähä iso pipo sulla, äiti, tuumasi tytär mutta ei vähästä hätkähtänyt. Suostui sentään malliksi.

Vähän olin itsekin epätoivonen ja epäuskoinen, mutta kun näkee paljon vaivaa, käyttää käsia ja saiputta ja kylmää ja kuumaa vettä, niin...

...kyllä se sieltä syntyy! Sopiihan tuo! Siis mulle kuitenkin.

Tämä on kuulemma Shrek-pipo. Shrekillä on tällaiset korvat. Vääntelin korvia suuntaan ja toiseen, mutta kun muotoilin niistä selkeät kissan/koirankorvat, oli Jaakolla vähän asiaa. No, tälleen tyylitellen sitten.

Leo halusi pysyä mahdollisimman kaukana villantuoksuisesta hörökorvasta.